Sık Görülen Çocuk Hastalıkları

Sık Görülen Çocuk Hastalıkları

Okul dönemi çocukları çevresel ortamın da etkisi ile kolay hasta olurlar. Okul dönemi çocuklarında nezle, grip, kulak iltihabı, bronşit gibi hastalıklar sık görülür. Okul döneminde yaygın olarak görülen hastalıklar ve sebepleri şunlardır:

1- Nezle: Kış aylarında çok görülen çocuk hastalığıdır. Hastalık burun akıntısı ile başlayıp öksürükle devam eder. Öksürük şiddetlenip ateşe dönüşebilir.

2- Grip: İnfluenza virüsü ile hastalık bulaşır. Yüksek ateşle kendini gösterir. Kas ve baş ağrıları görülür. Ateş 39 dereceye dayanır. Burun akıntısı, burunda doluluk, öksürük başlıca belirtileridir.

3- Boğaz Enfeksiyonu: Beta mikrobu ile bademciklerde görülen bir hastalıktır. Bademciklerin şişmesi ve yutkunma zorluğu ile kendini gösterir.  Özellikle uyurken nefes alıp vermede zorlular yaşanır. Çok antibiyotik kullanmak doğru değildir. Antibiyotiklere karşı bağışıklık kazanan bakterilerin vücuttan sökülmesi zorlaşır.

4- Zatüre: Akciğer loblarının iltihaplanması sonucu ortaya çıkan bir ateşli hastalıktır. Akciğerde bulunan hava kesecikleri iltihaplanma etkisi ile sıvıyla dolar. Akciğerin oksijen alışveriş dengesi bu durum sonucunda bozulur. Kandaki oksijen düzeyi zature etkisi ile düşer.

5- Bronşit: 3 yaş altındaki çocuklarda daha sık görülen bir hastalıktır. Bronşların iltihaplanması ile ortaya çıkar. Ateş, balgam, inatçı kuru öksürük, göğüs ağrıları bilinen en belirgin belirtileridir. En sık görülen çocuk hastalığı bronşittir.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.