Kredi Kartı Aidatı İadesi ve Geri Alma İşlemleri

Kredi Kartı Aidatı İadesi ve Geri Alma İşlemleri

Ülkemizde vatandaşların bankalardan en çok şikayette bulunduğu konuların başında kredi kartı aidatı iadesi gelmektedir.  Banka müşterileri yoğun bir şekilde kart aidatı iadesi konusunda bankalara başvurmakta iade işlemi gerçekleşmediğin de ise mahkemeye şikayette bulunarak ödemeyi bu şekilde almaya çalışmaktadır.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu olan BDDK Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’da bahse konu masraflarla ilgili değişiklik yapınca bankalar da kredi kartı aidat uygulamasında düzenlemeler yaptı.

Kredi Kartı Aidatı İade Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kredi kartı aidatına itiraz etmek için öncelikle bankanıza itiraz dilekçesi ile başvurmanız gerekmektedir. Sonuç alamadığınız takdirde bulunduğunuz ilçede bulunan tüketici hakem heyetine hesap ekstreniz ile başvuru yapabilirsiniz. Son olarak e-devlet sitesi üzerinden de hesabınıza giriş yaptıktan sonra başvuruda bulunabilirsiniz.

Olumsuz sonuçlarda Tüketici Hakem heyetine başvuru yaptığınız da 15 iş günü içerisinde talebiniz ile ilgili tarafınıza olumlu ya da olumsuz geri dönüş yapılmaktadır.

E-devlet Kredi Kartı Aidatı İade Başvurusu Nasıl Yapılır?

E-devlet sitesi üzerinden kredi kartı aidatı iadesi yapmak için öncelikle ödemiş olduğunuz aidat dekontunu bankanızdan temin etmeniz gerekmektedir. Sonrasında e-devlet hesabınızda oturum açıp “Bireysel Başvuru Hakem Heyeti” sayfasına gidiniz. “Yeni Başvuru” sekmesine tıklayın. Karşınıza gelen ekran da ilgili yerleri doldurup evraklarınızı sisteme ekleyin. Başvuruyu tamamladıktan sonra e-posta adresinize 30 iş günü içinde geri bildirim yapılacaktır. Gelen e-postadaki bilgiye istinaden kredi kartınız aidat ücretinizi bankanızdan alabilirsiniz.

Kredi kartı aidat ödemeleri ile ilgili günümüzde yaşanan hala bazı belirsizlikler bulunmaktadır. Hangi durumda aidatın geri verilmesi gerektiği noktasında birçok vatandaş mağdur olabilmektedir.

NELER ÖĞRENDİK?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.