İstanbul’da hafta sonu gezilecek yerler

İSTANBUL’DA HAFTA SONU GEZİLECEK YERLER HANGİLERİDİR?

Tarihimizin ve günümüzün en önde gelen şehirlerinden olan İstanbul nüfusu ve sahip olduğu alternatifleri ile herkesin ilgisini çekmektedir İstanbul.  İstanbul sadece ülkemizdeki vatandaşların değil tüm dünyanın göz bebeği olabilmeyi başarmıştır. Zamanında başkentlik yapmış ve çağ açıp çağ kapatan medeniyetler şehridir. Tarihi ve geçmiş birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı için kültürel bir zenginliğe sahip olup gezilecek yerlerin ise neredeyse hiç sonlanmayacak gibi görünmesine neden olan şehirdir İstanbul.  İstanbul’a gidildiği zaman gezilecek yerler listesinde il olarak Sultanahmet Meydanı vardır.

İstanbul tarihi ve doğal zenginlikleri bakımından dünyanın en güzel şehirleri başında gelmektedir. Bunun nedeni ise gezilecek ve görülecek çok fazla yer, yapılacak çok fazla aktivitelerin bulunmasıdır. İstanbul’u keşfetmek birkaç güne ya da birkaç haftaya sığabilecek bir şey değildir. Anadolu yakasından, Avrupa yakasına kadar gezip görebileceğiniz birçok yer vardır. Gittiğiniz her yere ayrı bir hayranlık duyacağımızı söyleyebiliriz. Hafta içi iş yoğunluğundan yorulan, sevgilisiyle, ailesiyle, arkadaşıyla gezmek isteyen kişiler için İstanbul’da hafta sonu gezilecek yerler oldukça fazladır.

İstanbul’da hafta sonu gezilecek yerler arasında dilerseniz tarihi yerleri gezerek, dilerseniz doğa ve vahşi yaşam bölgelerinin keşfederek, dilerseniz su ve eğlence parklarında doyasıya eğlenerek, dilerseniz hayvanat bahçeleri ve akvaryumları dolaşarak, dilerseniz dev alışveriş merkezlerinde doyasıya alışveriş yaparak gününüzü değerlendirebilirsiniz. İstanbul hafta sonu gezilip görülecek yerler konusunda birçok alan ve imkân sunmaktadır. Bu nedenle İstanbul’da hafta sonunuzu değerlendirebileceğimiz gezip görebileceğimiz sayısız mekânlar sizi beklemektedir. Bu nedenle İstanbul’da hafta sonu gezilecek yerler arasında sizlere birkaç fikir sunabilir.

İstanbul Boğazı Ve Tarihi Mekânlar

Gezilecek yerler listemizin ilk sırasına İstanbul Boğazı’nı alabilirsiniz. İki kıtayı birbirinden ayıran İstanbul Boğazı muhteşem kent manzaralarını gözler önüne sermekte ve gezginleri kendisine hayran bırakmaktadır. İlgi çeken yerlerden biri de Topkapı Sarayıdır. Topkapı Sarayı müze haline getirilerek halka açılmış ve günümüzde gezilip görülecek yerler arasında ilk sıralarda yerini almayı başarmıştır.

Tarihi yerleri gezmek istiyorsanız görmeniz gereken yerlerden biri de Ayasofya müzesidir. Görkemli mimarisinin yanı sıra bahçesindeki padişah türbeleri ile ilgi odağı haline gelen Ayasofya günümüzde de oldukça fazla ziyaret edilmektedir. Aynı zamanda iç süslemeleri, mozaiklerin ve zemin kattaki dilek sütununu mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz.  Ayasofya’yı ziyaret etmişken Sultanahmet camiyi görmeden geçmemelisiniz. Birbirine yakın mesafede olan bu tarihi alanları hafta sonu rahatlıkla gezip görebilirsiniz.

İstanbul’da tarihi doku oldukça fazladır. Bu nedenle tarihi yerleri gezmek istiyorsanız Kapalı Çarşı, Dolmabahçe Sarayı, Süleymaniye camii, İstanbul Arkeoloji müzesi, Galata Kulesi, Kız Kulesi, Mısır Çarşısı, Eyüp Sultan camii, Yıldız Sarayı, Rumeli Hisarı, Beylerbeyi Sarayı, gezip görmeniz gereken yerler arasındadır.

İstanbul’da hafta sonu gezilecek yerler arasında Vialand’ı da tercih edebilirsiniz. Ailenizde, sevgilinizle, arkadaşlarınızla, dilediğiniz kişiyle doyasıya eğlenceli vakit geçirmek istiyorsanız gidebileceğimiz en güzel yerlerden biridir. Her yaşa yönelik mekânların bulunduğu alışverişten, adrenaline kadar birçok aktiviteyi gerçekleştirebilirsiniz.

Doğaya Kaçış

İstanbul’da hafta sonu gezilecek yerler arasında kafa dinlemek kalabalıktan biraz uzaklaşmak istediğiniz takdirde gidebileceğiniz doğayla iç içe olabileceğimiz mekânlar bulunmaktadır. Aynı zamanda hafta sonu kaçamakları için kısa süreli tatiller düşündüğünüz zaman Polenezköy, Maşukiye, Ağva, Sapanca ve Şile gibi yerleri tercih edebilirsiniz. Bunların haricinde Riva da deniz keyfi de yapabilirsiniz. Bu yerlerde doğa ile baş başa keyifli zaman geçirerek ve gezerek iyi bir hafta sonu geçirebilirsiniz.

7 Tepe İstanbul

İstanbul’un en güzel manzaralarını zihinlerinize kazıyabileceğiniz hafta sonunuzu değerlendirebileceğiniz muhteşem seyir tepeleri bulunmaktadır. İstanbul’un eşsiz güzelliğini bu seyir tepelerinden görebilirsiniz. Bunun için sizlere önerebileceğimiz Pierre Loti Tepesi, Çamlıca Tepesi, Otağtepe Parkı, Safir Kule gibi yerleri önerebiliriz.

Park ve bahçeler İstanbul’un olmazsa olmazlarıdır. Hayatın koşturmacasından, telaşından arınmak adına doğayla bütünleşmek isteyenler için İstanbul’da hafta sonu gezilecek yerler denildiğinde akla park ve bahçeler gelir. Belgrad Ormanı, Gülhane Parkı, Emirgan Korusu, Yıldız Korosu, Maçka Parkı, Atatürk Arberetumu gibi yerler gezilip görülmeye değer.  İstanbul denildiği zaman gezilip görülecek yerler saymakla bitmez. Gidip görebileceğimiz her yer farklı bir izlenim yaratacaktır. Bunun için fırsat bulduğunuz her zaman İstanbul’un farklı bir yerini gezmeli ve keşfetmelisiniz.

Sultan Ahmet Meydanı

  • Burada birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Turizmin odak noktası olan Sultanahmet Ayasofya, Sultanahmet Camii ile Dikilitaşın bulunduğu meydandır.

Eminönü

  • Tarihi yapıların en yoğun olduğu bölgedir. Osmanlı zamanında gümrük bu alanda bulunmaktaydı. Bu nedenden dolayı adını gümrüğe ev sahipliği yapmaktan almıştır.
  • İstanbul’un merkezi bölgeleri arasında yer alan Eminönü yüz ölçümü bakımından diğer bölgelere göre çok daha küçüktür.
  • Emin önüne giden biriysen gezmesi gereken yerlerin başında mısır çarşısı bulunmaktadır. Bu çarşı da hem gezip hem de alışveriş yapabilme imkânınız bulunuyor.
  • Mısır çarşısına yakın ola n çiçek çarşısına uğrayacak olursanız tüm bölgenin neredeyse aktarlardan oluştuğunu göreceksiniz. Bu özelliğe sahip olması ise farklı Ülkelerden gelen mühletlerin buraya çok fazla ilgi duymasına neden olmaktadır.
  • Eminönü’ne gidildiği zaman kapalı çarşıya uğramadan dönmek olmaz. Kapalı çarşı 1749 yıllarından beri kurulmuş olup halen çarşı özelliğini aktif olarak sürdürmektedir.

İstiklal Caddesi

Bu caddenin gezilmek için en uygun yani hemen hemen her yerinde mağazaların olmasıdır. Giyim için birçok avm’nin bulunduğu bu cadde herkesi bu özellikleri ile cezp ediyor.

  • Sinema, türkü evleri, barlar ve meyhanelere ilginiz var ise burada çokça karşılaşabileceğinizi belirtelim.
  • Sadece giyim üzerine değil yemek yemek içinde birçok restaurant’ın ve lokantanın, börekçilerleri de içinde barındıran bölgedir. İstanbul’da hafta sonu gezilecek yerler arasında istiklal caddesini seçmek alışverişinizi de aradan çıkarmanız açısından seçilebilir yerlerden birisidir.

İstanbul boğazı

  • İstanbul boğazı jeopolitik konumundan dolayı tüm dünya tarafından İstanbul’u tanımanın nedenleri arasında gösterilebilmektedir.
  • Avrupa ve Asya yakasını bir birine bağlayan köprüleri de üzerinde barındırmaktadır
  • Son dönemler de yapımı bitmiş ve çalışır durumda olan köprülerle birlikte toplamda üç tane köprü bulundurmaktadır.

İstanbul’da gezilecek yerler listenize şunları ekleyebilirsiniz.

1. Ayasofya. İstanbul‘un gözbebeği Tarihi Yarımada’yı gezmeye başlamak için en doğru yer Ayasofya Müzesi. …

2. Topkapı Sarayı …

3. Kapalı Çarşı (Grand Bazaar) …

4. Bozdoğan Su Kemeri. …

5. Yerebatan Sarnıcı …

6. Çemberlitaş …

7. Galata Kulesi. …

8. Ahrida Sinagogu.

NELER ÖĞRENDİK?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.