En İyi Diş Beyazlatma Kalemi Hangisi? Diş Beyazlatma Kalemi Fiyatları

En İyi Diş Beyazlatma Kalemi Hangisi?

Günümüzde pek çok insan, tükettiği kahve, sigara ve çay gibi besinlerden dolayı diş lekelenmeleri ve sararma şikayetleri yaşamaktadır. Bu şikayetlerin çözümü için de uzman diş hekimleri tarafından önerilen pek çok yöntem mevcuttur. Lazerle, ev tipi ve tezgah üstü ürünler kullanılarak yapılan diş beyazlatma yöntemlerine diş beyazlatma kalemi kullanan ve bundan oldukça memnun olan hastalar eklendi. Çabuk sonuç verme ve rahat kullanım sunmasıyla birçok kişinin tercih ettiği kişisel bakım gereçlerinden biri haline geldi. Ancan pratik olmasının yanı sıra toplumda yayılan az da olsa ortaya çıkan yan etkiler tartışılmaktadır. Diş beyazlatma kalemi ürünleri diş hekimliği dünyasını ve insanları ikiye böldü. Bir kesim kalemin faydalı olduğunu savunurken diğer kesim ise uzun süreli kullanım için uygun olmadığını ve diş etlerinde geri dönüşümsüz hasarlar bırakacağını iddia etmektedir.

Diş Beyazlatma Kalemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Sararmış ve lekelenmeler yaşayan dişlerle kimse gülümsemek istemez. Günlük hayat içerisinde sosyalliğinizi önemli ölçüde etkileyen dişlerinizin tonu hakkında olumlu fikirlere sahip değilseniz, uzman bir diş hekiminden yardım almak ya da diş beyazlatma kalemi ürünlerini tercih etme yöntemlerinden dilediğinizi kullanabilirsiniz. Diş beyazlatma kalemleri genelde pratik ve ucuz olmasıyla kullanıcılar tarafından daha sık tercih edilmektedir. Ancak bu ürünleri kullanırken dikkat etmeniz gereken birtakım kurallar bulunmakta. Şimdi bunlara göz atalım;

  • Öncelikli olarak diş kalemi ürünlerini kullanırken diş etlerinize temas ettirmekten kaçınmalısınız. Kalemi kullanırken diş etlerinize değmemesi için koruyucu plak kullanabilirsiniz. Bu plak setlerini diş hekimlerinizden diş ölçülerini aldıktan sonra eczanelerden temin edebilirsiniz. Peki diş kalemi diş etine temas ederse ne olur? Dişler arasında ton farkı gerçekleşir ve diş eti tabakası zamanla aşınmaya uğrar.
  • Diş beyazlatma yöntemlerinden diş kalemi metodunu tercih etmeden önce diş etlerinizde herhangi bir problem olup olmadığını anlamak için uzman bir hekime başvurmalısınız. Diş etlerinde tedavi edilmesi gereken problemler yaşayan hastaların diş beyazlatma kalemi kullanmamaları profesyoneller tarafından önerilmektedir. Diş eti problemleri yaşadığınız halde pratik kullanımından dolayı diş beyazlatma kalemlerinden vazgeçemiyorsanız mutlaka diş hekiminize danışın.
  • Diğer diş beyazlatma yöntemlerinde sıklıkla kullanılan hidrojen peroksit, diş beyazlatma kalemi içerisinde de mevcuttur. Hidrojen peroksit vücutta ayrışında serbest oksijen radikallerine dönüşür ve birikerek zamanla toksik etki ortaya çıkarır. Bunun için gebelikte kullanımı kesinlikle sakıncalıdır. Fetusta teratojen etki bırakarak 2. ya da 3. trimesterlerde bebeğin normal olmamasına yol açar. Bunun için gebelikte her ne kadar pratik kullanım sunsa da kesinlikle diş beyazlatma kalemlerini tercih etmeyin.
  • Dişlerinizi fırçaladıktan sonra mutlaka temiz bir bezle kuruladıktan sonra diş beyazlatma kalemi ürünlerini kullanın. Böylece aradaki farkı gözle görülür bir şekilde hissedeceksiniz. Diş beyazlatma kalemini kullandıktan 10 dakika boyunca kesinlikle hiçbir şey yiyip içmeyin. Zaten etkisi kısa süre içerisinde ortaya çıkacaktır.
  • Diş beyazlatma kalemi kullanırken ağız içerisine aparat ya da plak takmalısınız ve kesinlikle diş dışında herhangi bir yere temas ettirmemelisiniz. Özellikle diş etleri ve dil bu konuda oldukça hassas organlardır. Paketten çıkardıktan sonra cilt ve göz ile temasından da mutlaka kaçınmalısınız. Kullanımı sonlandırdıktan sonra temas eden yüzey varsa vücudunuzda bol su ile yıkayın.
  • Günde 2 defa dişlerinizi fırça ve diş ipi ile güzel bir şekilde temizledikten sonra diş beyazlatma kalemi kullanımını sağlarsanız yaklaşık 10 gün içerisinde gözle görülür bir sonuç elde edersiniz. Ancak kesin bir çözüm olmadığını belirtmek isteriz.
  • Kesin bir çözüm olmadığını söyledik ve uzmanların açıklamasına göre diş beyazlatma kalemleri uzun süreli kullanımlarda diş mineleri üzerinde aşındırıcı etki yapmaktadır. Dolayısıyla ağız içindeki mukozaya ve diş minesine uzun süre temas etmemelidir. Zaman zaman diş beyazlatma kalemi kullanımına ara vermelisiniz.

Diş Beyazlatma Kalemi Markaları

Günümüzde pratik ve kolay kullanımından dolayı diş beyazlatma kalemleri tercih ediliyor. Colgate ve Signal gibi diş bakım ürünleri üreten firmalar kalemleri üretse de fiyat ve performans ölçüsüne göre bir değerlendirme yapmak çok adil değildir. Çünkü her kişinin diş yapısına uygun olan bir diş bakım ürünleri mevcuttur. Denedikten sonra dişlerinizle ilgili en doğru kararı yine siz vereceksiniz.

Diş Beyazlatma Kalemi Fiyatları

2020 güncel verilerine göre diş beyazlatma kalemi fiyatları piyasada bulunan markalarda oldukça değişkenlik göstermektedir. Bütçenize uygun ve öncesinde diş kontrollerinizi yaptırdığınız hekiminizin de yardımıyla size en iyi gelecek diş beyazlatma kalemi ürünlerinden birini tercih edebilirsiniz. Sektörde dev markaların ürünlerinin yanı sıra son zamanlarda oldukça kullanışlı ve uygun fiyat garantisi sunan kalemler de mevcuttur.

NELER ÖĞRENDİK?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.