Findeks Kredi Notunu Öğrenme ve Sorgulama İşlemleri

Findeks Kredi Notunu Öğrenme ve Sorgulama İşlemleri

Findeks kredi notunu öğrenmek için birçok farklı yol ve yöntem bulunmaktadır. Bu yazımız da kredi notunu öğrenmek ve sorgulamak için yapmanız gerekenlerden detaylı bir şekilde bahsedilecektir.

Findeks Kredi Notu Nedir?

Findeks kredi notu, banka işlemlerinde ne kadar riskli olduğunuzu gösteren bir puanlama sistemidir. 1 ile 1900 arasında puanlama yapılan Findeks kredi notunda puanınız yükseldikçe kredi alma şansınız daha da artar. Findeks kredi notunun amacı, bankaların sizin durumunuzu öğrenmesidir. Eğer riskli bir müşteri iseniz banka size kredi vermekten vazgeçebilir. Bundan dolayı banka işlemlerinizi zamanında halletmeniz gerekir. Findeks kredi notundan genel olarak kredi alanlar faydalanır. Eğer bankaya gidip kredi alma işlemi gerçekleştirecekseniz findeks kredi notunuzu öğrenmeniz gereklidir.

Banka Üzerinden Findeks Kredi Notunu Öğrenme

Müşterisi olduğunuz banka aracılığıyla şubeye giderek ya da telefonunuzda tanımlı olan mobil bankacılık aracılığıyla ücretli bir şekilde findeks kredi notu raporunuzu alabilirsiniz. Mobil bankacılıkta hesabınızı açtıktan sonra menüler arasında yer alan findeks kredi notu öğrenme seçeneği sayesinde bu işlemi kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Findeks kredi notunu sorgulama sırasında herhangi bir sorun yaşamanız halinde bankanız çağrı merkezini arayabilir ya da size en yakın şubeye gidebilirsiniz.

SMS ile Findeks Kredi Notunu Öğrenme

Kullanmış olduğunuz GSM operatörü vasıtasıyla kısa mesaj atarak findeks kredin notu bilgileriniz anında cebinize gelir. Bu hizmet GSM servislerinde ücretli olup ücretlendirme hakkında bilgiyi kullanmış olduğunuz GSM operatörünün çağrı merkezini arayarak elde edebilirsiniz.

E-devlet Üzerinden Ayda Bir Kereye Özel Ücretsiz Kredi Notu Öğrenme

E-devlet sitesi üzerinden sadece ayda bir kere sorgulama yapmak şartıyla findeks kredi notunuzu ücretsiz bir şekilde elde edebilirsiniz. Bunun için e-devlet TC kimlik numaranız ve şifreniz ile oturum açtıktan sonra https://www.turkiye.gov.tr/turkiye-bankalar-birligi-risk-merkezi-raporu-basvurusu URL adresini ziyaret etmeniz gerekir.

NELER ÖĞRENDİK?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.