Emziren Anneler Nasıl Beslenmeli?

Emziren Anneler Nasıl Beslenmeli

Emziren anneye özel bir beslenme programı uygulanmasına gerek yoktur. Dengeli ve düzenli beslenmesi yeterlidir. Emziren anneler beslenirken biraz daha dikkatli olması gerekir. Emziren anneler beslenme konusunda şu konulara dikkat etmesi uzman doktorlar tarafından tavsiye edilmektedir.

  1. Emziren anneler bol sebze ve meyve tüketmelidir.
  2. Ekmek pirinç nişasta gibi gıdaları emziren anneler bol tüketmelidir.
  3. Protein bakımından zengin yumurta, bakliyat ve yağsız et tüketmelidir.
  4. Yoğurt ve süt emziren annelerin ihmal etmeyeceği besin guruplarıdır.
  5. Emziren anneler mutlaka D vitamini ve kalsiyum desteği almalıdır.
  6.  Emziren anneler ihtiyaçtan fazla su tüketmelidir. Emzirme döneminde çok sıvı kaybeden annenin kaybettiği su miktarını bol su tüketerek tamamlayabilir.
  7. Emziren anneler sigaradan mutlaka uzak durmalıdır. Kafein kullanımını sınırlamalıdır. Alkolden uzak durmalıdır.
  8. Emziren anneler papatya çayı, rezende çayı gibi bitkisel çayları içmesinde sakınca yoktur. Diğer bitkisel çaylar için mutlaka uzman doktora danışmak gerekir.

Emziren anneler beslenmelerine çok dikkat etmelidir. Günde en az 3 öğün yemek yemelidir. Kahvaltılarını mutlaka yapmalıdır. Asitli, baharatlı, soslu yemeklerden ve içeceklerden uzak durmalıdır. Emzirme döneminde diyet yapmak, vücut kilo kontrolü yapmak doğru değildir. Ara öğünlerde hafif gıdalar ile atıştırmalar yapmalıdır. Canının çektiği her şeyi yemeleri doğru değildir. Yenilen besinler direk süte karıştığı için doktor tavsiyesine göre beslenmek gerekir.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.