Bebeklerde Diş Çıkması Ne Zaman Olur?

Bebeklerde Diş Çıkması Ne Zaman Olur?

Bebeklerin diş çıkarması anne ve babalar için önemli bir gündür. Alt çenede görülen beyaz minik süt dişleri anne ve babaları heyecanlandıran ilk diş çıkarma girişimidir. İlk diş çıkarmada dostlar çağrılır buğday pilavı ile özel kutlamalar yapılır. Diş buğday geleneği hala bazı bölgelerimizde aktif olarak kutlanır.

Bebekler diş çıkarmaya 7. aydan itibaren başlar. İlk süt diş 7. ayın ortasında çıkmaya başlar. Bu zaman dilimi çocuğun gelişim özelliğine göre değişiklik gösterebilir. Bu yüzden 7. ayda diş çıkmaması durumunda anne ve babaların paniğe kapılmasına gerek yoktur. Bazı bebeklerde ilk süt dişi 3. aydan itibaren çıkabilir. Bu süre 12. aya kadar sarkabilir. Unutmayın gelişimde bireysel farklar vardır. O yüzden her bebeğin gelişim düzeyi aynı değildir.

Bebeklerde diş çıkarma zamanı kalıtımsal özelliklere göre değişiklik gösterebilir. Siz ya da eşiniz erken diş çıkarmışsanız bebeğinizin erken diş çıkarma olasılığı yüksektir. Aynı durum geç diş çıkarma durumu için de geçerlidir.

Bebekler diş çıkarmaya başladıklarında ağızlarının içinde kızarıklıklar ve yanmalar olur. Bu kızarıklık ve yanmalar bebeğinizin canını yakar. Bebekler huzursuz olur ve sık sık ağlarlar. Bu durumda bebeğinizi uzman doktora götürmelisiniz. Diş kaşıyıcı ve diş jelleri ile bebeğinizin acısını ve ağrısını dindirebilirsiniz. Diş çıkarma döneminde bebeklerde ciddi iştahsızlık olur. Buna bağlı olarak bebeğiniz zayıflayabilir.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.