3.sınıf 1.dönem veli toplantı tutanağı 2014-2015

YEŞİLKÖY HASAN PAŞA  İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ’NE

                                                                                                                     DÖRTYOL

        23 / 09 / 2041 tarihinde, Cuma günü saat:12.00’de aşağıda belirttiğim gündem maddeleri doğrultusunda okulumuzun 3/A sınıfında öğrenci velileri ile toplantı yapmak istiyorum.

        Gereğini bilgilerinize arz ederim.

                                                                                                                             ………………………..

                                                                                                                            3/A Sınıf Öğretmeni

GÜNDEM:

 

  1. Açılış ve veli yoklaması.
  2. Yeni müfredat programı hakkında velilerin bilgilendirilmesi.
  3. Sınıfta yapılacak işler.
  4. Öğrenci devamsızlıkları.
  5. Öğrenci kılık kıyafetleri ve kişisel temizlik.
  6. Öğrencilerin beslenmeleri ve sağlıkları.
  7. Öğrenci davranış bozuklukları.
  8. Okula geliş ve gidişler.
  9. Veli öğretmen işbirliği.
  10. Ders araç gereçleri ve yardımcı kaynaklar.
  11. Sınıf kitaplıkları.
  12. Öğrenci başarıları ve ödevleri.
  13. Dilek ve temenniler.
  14. Kapanış.

 

Uygundur

22 / 09 / 2014

 

Abdurrahman ONBAŞIGİL

Okul Müdürü

TOPLANTI TUTANAĞI:

 

Toplantı Tarihi                      : 23 / 09 / 2014

Toplantı Yeri                        : 3 – A Sınıfı

Toplantı Saati                       : 12.00

Toplantı No                          : I

Toplantıya Katılanlar           :3 – A Sınıf Öğretmeni ………………………………….. ve Veliler

 

23 / 09 / 2014 tarihinde 3 – A sınıfında saat 12.00’da toplantı başlatıldı,

Sınıf Öğretmeni……………………………………….açılış konuşmasında velilere çocuklarını önemseyerek veli toplantısına katıldıkları için teşekkür etti. Velilerin yoklama kâğıdına imzaları alınmak suretiyle katılım oranı tespit edildi.

Gündem maddeleri okunarak, toplantıya katılan velilerin ekleyecekleri maddeler olup olmadığı soruldu, Gündemin yeterli olduğu kanaatine varılarak, gündeme madde eklemeye gerek görülmedi.

Velilere geçen seneden beri sınıf eksiklerini kapatılmaya çalışıldığı bunun için çalışmalar yapıldığı ve geçen seneki veli toplantısında bu konu ile ilgili bilgilerin verildiği anlatıldı. Geçen sene okuma bilmeyen öğrencilerin okuma öğrenmesine rağmen zayıflama olduğunu ifade edildi.

Velilerin özellikle yaz döneminde kitap okutmadıkları, çocukları ile ilgilenmedikleri vurgulandı.. Bunun giderilmesi için evde düzenli olarak sesli okumalar yaptırılması gerektiği velilere anlatıldı.

Başarının artmasını istiyorsak elbirliği içinde çalışmamız ve çocuklarımızın eksikliklerine göre çalışmalar yapmamız gerektiği vurgulandı.

Güven duygularını geliştirmek için öğrencinin ebeveynlerine sorduğu sorulara açıklayarak anlatmaları merak ettiği konuları anlatmaları onlara önem verdiğinizi belli etmeleri gerektiği anlatıldı. Bu konuda bizlere düşen görevlerin okul içinde yerine getirildiği anlatıldı. Okul içerisinde etkin görevlere getirilerek sınıf kitaplık sorumlusu, nöbetçi öğrencilerin kontrolü, kulüp başkanlığı, v.b. grup içerisinde olumlu etkileşim ve ilişkiler kurdurarak kendine güven duygularının geliştirilmesine çalışıldığı velilere birebir anlatıldı.        

 İçinde bulunduğumuz mevsim şartlarında çocukların çok sık hastalanabilecekleri dolayısıyla giyimlerine dikkat edilmesi, tatil günlerinde terlemelerine neden olacak etkinliklerden uzak tutulmalarının önemi velilere genel olarak hatırlatıldı. Haftalık temizlikleri, günlük el, yüz, diş temizlikleri ve elbise temizliklerinin genel olarak önemi anlatıldı.  Bu yaşlarda kazanacağı davranışların tüm hayatlarını etkileyeceği hatırlatılarak tavsiyelerde bulunuldu. Veliler de tavsiyelere uyacaklarını söylediler. Bunu diğer velilerde onayladılar.

Öğrencilerin kişisel temizlikleri:

Sınıf öğretmeni tarafından kişisel temizlik kuralları sayılarak bunları öğrenciye benimsetmenin ve uygulamanın önemini anlattı.

Kişisel Temizlik Kuralları

En az haftada bir defa banyo yapma, çamaşır ve giyecekleri değiştirme

Haftada bir defa el ve ayak tırnaklarını kesme

Yemekten önce ve sonra, tuvaletten sonra elleri su ve sabunla yıkama

Akşamları yatarken ayaklarını yıkama, elbiselerini çıkarıp, pijama veya gecelik giyme

Günde en az 2 defa diş fırçalama

Her gün saçlarını tarama                                                     

Yere düşen bir yiyeceği yememe

Çiğ meyve ve sebzeleri yıkamadan yememe

Çöpleri çöp kutusuna atma

Beslenme çantasını temiz ve düzenli tutma

Tuvaletleri temiz kullanma

 Beslenmelerine kola ve benzeri içecekleri koymayın. Tercihiniz süt olsun.  Bende de sınıfta süt içmeleri konusunda yönlendireceğim. Çünkü onların kemik ve zekâ gelişimleri için en önemli içecek süttür. Bu konulara dikkat edilmesini rica ederim. Her öğrencinin beslenme çantasının annesi tarafından hazırlanıp imkanlar ölçüsünde belirtilen beslenme kriterlerine uygun olarak yapılmasına özen gösterilmesi gerektiği anlatıldı.

            Bu sınıfta her öğrenci kendinin çok özel olduğunu hissedecek. Sevgi ve saygı görecek, takdir edilecek. Yaptığımız her çalışmanın merkezinde onların olacağı, sınıf düzeyinin altında olan öğrencilerin daha çok ilgiye ihtiyaçlarını olduğu söylendi. Bu konu ile ilgili olarak ta “ Taşı delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir.” Sözü hatırlatıldı.

Devamsızlık yapan öğrencilerinin başarısının düşeceği, derslerden geri kalacağı, öğrenciyi olumsuz etkileyeceği önemi vurgulanarak anlatıldı. Öğrencilerin dönem boyunca çok özel durum gerekmediği sürece devamsızlık yapmamaları konusunda, derse zamanında gelme konusunda gerekenlerin yapılması istendi. Derslerinin olumsuz yönde etkilemesi hatırlatılarak akşam yatma vakitlerinin ayarlanması, sabah erken kalkması ve ev ile okul arası yolda oyalanmamaları, erkenden okulun önüne gelip beklememeleri yönünde uyarıldı. Okula devamın mutlak sağlanması konusunda tüm velilere azami hassasiyet gösterilmesi istendi.

Kasım ayında öğrencilere gelişim raporunun(ara karnenin) verileceği, burada öğrenci başarı durumlarının belirtileceği bunun veliler için iyi bir ara değerlendirme olacağı ifade edildi. Ancak başarı için daha fazla gayretin sarf edilmesine ihtiyacın olduğu belirtildi. Velilerden her gün mutlaka öğrencilerin defterlerini kontrol etmeleri gerektiği, gün boyunca yapılan çalışmaların tekrar edilmesi istendi.

Öğrencilere evlerinde verilmesi gereken alışkanlıkların başında dinleme, temizlik ve başkalarına saygı gibi konuların geldiği belirtildi Eğitim olanakları açısından veliler genellikle büyük aile ortamında yaşadıklarından çocukların çalışma odalarının olmadığını, oturma odasında ders çalıştıklarını söylendi.

            Sınıf Öğretmeni bu durumda öğrenci başarısı için ders çalışma esnasında kesinlikle televizyonun açılmaması gerektiğini belirtti.

             Veli, öğretmen ve okul uyumunun ve işbirliğinin öğrenci başarısında temel olduğu belirtildi. Öğretmenle sürekli iletişim içinde olunması gerektiği, verdiğim telefon numaralarından tarafıma ulaşılabileceği açıklandı. Öğrencinin yaşadığı her şeyle ilgili bilgilerin öğretmene verilmesi gerektiği anlatıldı.

Toplantıya katılan veliler teşekkür edilerek, başarılı bir eğitim ve öğretim yılı geçirilmesi dileğiyle toplantı sona erdi.……………………..                                                                                                                                                                                                                                                   3/B Sınıf Öğretmeni

Dokümanın Görselli Tam Halini İndirmek için TIKLAYINIZ

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.