2020 Kredi Kartı Faiz Oranları Hakkında Bilgiler

2020 Kredi Kartı Faiz Oranları Hakkında Bilgiler

Günümüzde vatandaşlar her geçen gün kredi kartı kullanımı arttırmak ve birçok vatandaş kredi kartı borcu ödemesinden dolayı sıkıntılı zamanlar geçirmektedir.

Özellikle ülkemizde asgari ücretle geçinenler başta olmak üzere birçok insan masraflarının büyük bir kısmını kredi kartı kullanarak karşılamaktadır. Özellikle bilinçsiz kredi kartı kullanımı yüzünden her geçen gün ödemeyeceği tutarda borca giren vatandaşın kartına banka tarafından tüm tutarı ödeyemediği takdirde belirli oranlarda faizler gelmektedir. Kredi kartlarında asgari ödeme yapıldığında da yine kredi kartına faiz işlemekte ve borç her geçen gün içinden çıkılmaz bir hal almaktadır. Bu yazımız içeriğinde kredi kartı faiz oranları hakkında bilgilere ve tavsiyelere yer verilecektir.

Kredi Kartı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Vatandaşın kredi kartı almadan önce mutlaka bankaların kredi kartları ile ilgili kampanyalarını, faiz oranlarını, avantajlarını, aidat ücreti alıp almadığını vb. diğer unsurları incelemesi oldukça önemlidir.  Kendine uygun olduğu düşündüğü kredi kartını alan vatandaş kesinlikle maaşından yüksek limitli ya da ödemeyeceği tutardan yüksek limite sahip bir kart almamalıdır. İçinde bulunduğu durumu ve şartları düşünerek uygun bir limit belirlemelidir. Kredi kartı borcundan dolayı birçok kişi yaşamış olduğu manevi sıkıntılar dışında ayrıca yasal sorunlar, icra takipleri ile de boğuşmaktadır.

OCAK 2020 İtibari İle Kredi Kartı Faiz Oranları

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından kredi kartlarından uygulanacak faiz oranları hakkında tebliğin resmi gazete yayınlanması üzerine kredi kartlarında uygulanan aylık azami akdi faiz (Türk lirası türünde) 1,60 oranından 1,40 oranına geriledi. Yabancı para biriminde ise kredi kartında uygulanan aylık azami akdi faiz 1,28 oranından 1,12 oranına çekildi. Türk lirası türünde kredi kartında aylık gecikme faizi ise %2 oranından %1,70 oranına düştü.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.