2. Sınıf Uzaktan Eğitim Süreci Faaliyet Raporu Örneği

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

………………………………..

İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

2.SINIFLAR UZAKTAN EĞİTİM FAALİYET RAPORU

  1. Öğrenci velileri ve öğrencilerle uzaktan eğitim sürecine dair telefon görüşmesi yapıldı.

Öğrenci ve velilerimize EBA kullanım simülasyonları ile EBA platformuna giriş yapma, sayfam ve dersler alanını kullanma, ileti paylaşma vb. konularda bilgilendirme çalışmaları yapıldı.

  1. Uzaktan eğitim sürecinde sınıfdaki öğrenci ve velilerin katılımı ile WhatsApp grupları oluşturulmuş, faydalı içeriklerin paylaşımı ile düzenli bilgi alışverişi yapılmış, sürekli iletişim kurulmuştur.
  1. TRT EBA uydu frekans bilgileri ve eba.gov.tr internet adresinde yer alan 2.sınıf haftalık ders programları, yayın akışı ve içerikleri güncel olarak velilere bildirildi.
  1. Eba.gov.tr adresinde kullanılmak üzere tüm operatörlerde geçerli 8 GB ücretsiz internet hizmetine ulaşmak için yapılacaklar hakkında veliler bilgilendirildi.
  1. Bakanımız ve bakanlığımızın resmi twitter hesaplarından yaptıkları veli ve öğrencilere yönelik paylaşımlar velilere WhatsApp grubundan aktarılmıştır.
  1. MEB Müfradatına uygun olarak hafta içi her gün Hayat Bilgisi, Türkçe ve Matematik ders kitaplarının sayfa numaralarını paylaşmak suretiyle ders kitaplarındaki konular ve etkinlikler ödevlendirilmiştir.
  1. Ders kitaplarındaki konulara ilişkin alıştırma, etkinlik, video vb içerikler WhatsApp ve EBA üzerinden velilere gönderilmiştir.
  1. Bakanlığımızın 23 Nisan için hazırlamış olduğu EBA TV’deki program ve içerikler velilerle paylaşılmıştır. Öğrencilerimizin 23 Nisan videoları velilerin iznine uygun olarak okul web sitesinde yayınlanmak üzere okul idaresine WhatsApp üzerinden gönderilmiştir.
  1. Veli ve öğrencilerle her daim iletişim içerisinde olarak kişisel, eğitsel ve mesleki rehberlik çalışmaları yapılmıştır.
  1. Öğrenci ve velilerimizin yararlanabileceği sanal müze, sanal kütüphane, eğitici oyunlar vb web adresleri velilerle paylaşılmıştır.
  1. 19 Haziran itibariyle veli ve öğrencilerle vedalaşıldı ve ihtiyaç duyulması halinde öğretmenleriyle iletişime geçebilmeleri belirtildi.

23.06.2020

Sınıf Öğretmenleri

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.