2. Sınıf Sene Sonu Zümre Toplantı Tutanağı (Uzaktan Eğitim) 2020

2. Sınıf Sene Sonu Zümre Toplantı Tutanağı (Uzaktan Eğitim) 2020

GÜNDEM MADDELERİ

  1. Açılış ve yoklama,
  2. Gündem maddelerinin okunması,
  3. Birinci ve ikinci dönem zümre öğretmenler kurulu kararlarının okunup değerlendirilmesi,
  1. 2019-2020 eğitim öğretim yılının genel değerlendirilmesi,
  2. Müfredatın uygulanmasına yönelik çalışmalarının değerlendirilmesi,
  3. Öğrencilerin derslerdeki başarı durumlarının değerlendirilmesi,
  4. Uygulamada karşılaşılan güçlükler,
  5. Ölçme ve değerlendirmede izlenilen yöntemler,
  6. Öğrenci davranışlarının değerlendirilmesi,
  7. Covid-19 salgını süresince alınan tedbirler kapsamında Bakanlık, ilçe/il millî eğitim müdürlükleri ile okul/kurumlar tarafından gerçekleştirilen uzaktan eğitim faaliyetlerinin değerlendirilmesi ve konuya ilişkin raporun hazırlanması.
  8. Covıd-19 salgını sonrası kontrollü normalleşme sürecinde okul, sınıf ve zümre genelinde yapılacak iş ve işlemlerin belirlenmesi.
  9. 2020-2021 Eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin Covıd-19 salgını sürecindeki öğrenme kazanımlarına ilişkin eksiklerin giderilmesine yönelik gerçekleştirilecek tamamlayıcı eğitim programının planlanması.
  10. Dilek ve temenniler,
  11. Kapanış.

………İLKOKULU

2.SINIFLAR YIL SONU ZÜMRE ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTI TUTANAĞI

TOPLANTI NO                               : 3

TOPLANTI  YERİ                           : Sanal Ortam (zoom konferans görüşme)

TOPLANTI  TARİHİ                      : 24.06.2019

TOPLANTI  SAATİ                         : 11.00

TOPLANTIYA KATILANLAR     : ……….                       2/A Sınıfı Öğretmeni

……….                            2/B Sınıfı Öğretmeni (Zümre Başkanı)

……….                        2/C Sınıfı Öğretmeni

GÜNDEM MADDELERİ

  1. Açılış ve yoklama,
  2. Gündem maddelerinin okunması,
  3. Birinci ve ikinci dönem zümre öğretmenler kurulu kararlarının okunup

değerlendirilmesi,

  1. 2019-2020 eğitim öğretim yılının genel değerlendirilmesi,
  2. Müfredatın uygulanmasına yönelik çalışmalarının değerlendirilmesi,
  3. Öğrencilerin derslerdeki başarı durumlarının değerlendirilmesi,
  4. Uygulamada karşılaşılan güçlükler,
  5. Ölçme ve değerlendirmede izlenilen yöntemler,
  6. Öğrenci davranışlarının değerlendirilmesi,
  7. Covid-19 salgını süresince alınan tedbirler kapsamında Bakanlık, ilçe/il millî eğitim müdürlükleri ile okul/kurumlar tarafından gerçekleştirilen uzaktan eğitim faaliyetlerinin değerlendirilmesi ve konuya ilişkin raporun hazırlanması,
  8. Covıd-19 salgını sonrası kontrollü normalleşme sürecinde okul, sınıf ve zümre genelinde yapılacak iş ve işlemlerin belirlenmesi,
  9. 2020-2021 Eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin Covıd-19 salgını sürecindeki öğrenme kazanımlarına ilişkin eksiklerin giderilmesine yönelik gerçekleştirilecek tamamlayıcı eğitim programının planlanması.
  10. Dilek ve temenniler,
  11. Kapanış

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

  1. Açılış ve yoklama:

İkinci Sınıf Zümre Öğretmenler Kurulu 2/B Sınıf Öğretmeni ………. başkanlığında; 2/A Sınıf Öğretmeni ………. ve 2/C Sınıf Öğretmeni ……….’ün  katılımlarıyla 24/06/2020 Çarşamba günü saat 11.00’da çevrimiçi zoom programı ile toplandı.

  1. Gündem maddelerinin okunması:

Zümre Başkanı ………. toplantının bu süreçte uzaktan yapılmasının bir ilk olduğunu belirtti. Gündem maddelerinin mail olarak önceden incelenmesi için mail yoluyla gönderildiğini söyledi. Öğretmenler başka gündem maddesi eklemeye gerek olmadığını belirttiler.

  1. Birinci ve ikinci dönem Zümre Öğretmenler Kurulu kararlarının okunup

değerlendirilmesi:

2/A Sınıf Öğretmeni ………., birinci ve ikinci dönemin başında yapılan Zümre Öğretmenler Kurullarında alınan kararları okudu. Ardından zümre öğretmenleri önceki kurullarda alınan kararların uygulandığını belirtti.

4.2019-2020 eğitim öğretim yılının genel değerlendirilmesi:

2019-2020 eğitim öğretim yılında vermiş olduğumuz Türkçe, Hayat Bilgisi,  Matematik, Müzik, Görsel Sanatlar Beden Eğitimi ve Oyun derslerine  ait konular 13 Mart 2020 tarihine kadarki bölümleri yıllık plan doğrultusunda tamamlanmıştı.

Covid-19 salgını süresince alınan tedbirler kapsamında her bir öğretmenimiz kaynaklarını en iyi şekilde kullanarak elindeki imkanlar dahilinde ulaşabildiği çeşitli mecralar (EBA,WhatsApp,zoom,…. ) üzerinden yıllık planlarına uygun olarak Hayat Bilgisi- Matematik – Türkçe dersleri konuları tamamlanmıştır.

Sınıf değerlendirmeleri:

2/A

2/A sınıfı  olarak zoom üzerinden 23 öğrencimle ders işledim. Kitaplarımızdan ödevlendirdim. Whatsapp üzerinden 29 öğrencime ulaştım. Whatsapp üzerinden dönüşleri aldım. Milli bayramları kutladık ve de sene sonunda veda görüşmesi yaptım.

2/B

Pandemi sürecinde, 2/B sınıfı olarak eğitim-öğretim faaliyetlerimizi Zoom platformu üzerinden sürdürdük. 31 öğrencimin 30’una canlı dersler aracılığıyla, tamamına whatsapp üzerinden ulaşabildim. Sınıf mevcudunun genel olarak yüksek katılım gösterdiği (ortalama 26 öğrenci katılımı) derslerimizde, müfredattaki kazanımlarımızı tamamlamaya yönelik olarak ilerledik. Derslerimiz sonrasında whatsapp üzerinden günlük ev çalışmalarıyla ilgili paylaşımlar yaptım, geri dönütler aldım. Özellikle bu dönemde öğretmen-veli işbirliği her zamankinden daha büyük anlam kazandı ve bunu çok net hissettik. Bu anlamda, bazı dersler için, velilerimden gelen ders sonrasında öğrencime daha iyi destek verebilme talebi doğrultusunda, derslerimizi dinlemeye velilerimi de davet ettim. Rehber öğretmenimizin sürece ilişkin paylaşımlarını ve aylık rehberlik bültenlerini velilerime ilettim. Öğrencilerim için evde oynanabilecek bireysel ve aile oyun örnekleri paylaştım, velilerim whatsapp aracılığıyla öğrencilerimin sosyal etkinliklerinden örnekler paylaştılar; günlük olarak bilgi alışverşimiz devam etti. Milli bayramlarımızı kutladık, belirli gün haftalarla ilgili sınıf videoları hazırladık. 19 Haziran 2020’de yaz tatili önerilerine de yer verdiğim yıl sonu değerlendirmesini yaptığımız Zoom görüşmemizle 2019-2020 eğitim-öğretim yılını tamamladık.

2/C

35 öğrencinin 34 ü uzaktan eğitim çalışmalarına aktif olarak katıldı. EBA TV izlendi. Hafta içi her gün bir ders canlı olarak ZOOM  üzerinden konu işlendi. Whatsapp üzerinden konu paylaşımları, ödevlendirmeler yapıldı. Destek videolarla konular pekiştirildi. EBA İnternet Platformuna her gün düzenli test, video, sınav, etkinlik atandı. Giriş yapan öğrencilerin raporları incelendi. Velilerle ve öğrencilerle görüntülü görüşmeler yapıldı. Video, fotoğraf, ses kaydı gibi etkileşimlerle iletişim kanalları açık tutuldu. Evde yapılacak etkinlikler ve proje görevleri verildi. Okulda yapılan aile ile kitap okuma projesi evde de devam etti. Online veli toplantısı yapıldı. Milli Bayramlar etkinliklerle kutlandı. 19 Haziranda son canlı ders ile süreç sonlandırıldı.

Sonuç olarak, uzaktan eğitim sürecinde tüm zümreler aşağıdaki çalışmaları yapmıştır:

  1. Sınıftaki velilerin katılımı ile oluşturulan WhatsApp gruplarında düzenli bilgi alışverişi yapılmış, sürekli iletişim kuruldu.
  2. Öğrenci velileri ve öğrencilerle uzaktan eğitim sürecine dair telefon görüşmesi yapılmıştır.
  3. Öğrenci ve velilerimize EBA kullanım simülasyonları ile EBA platformuna giriş yapma, sayfam ve dersler alanını kullanma, ileti paylaşma vb. konularda bilgilendirme çalışmaları yapıldı.
  4.  TRT EBA uydu frekans bilgileri ve eba.gov.tr internet adresinde yer alan 2.sınıf haftalık ders programları, yayın akışı ve içerikleri güncel olarak velilere bildirildi.
  5. Bakanımız ve bakanlığımızın resmi Twitter ve İnstagram hesaplarından yaptıkları veli ve öğrencilere yönelik paylaşımlar, İl MEM in etkinlik duyuruları velilere WhatsApp grubundan aktarıldı.
  6. Öğrenciler, MEB Müfredatına uygun olarak hafta içi her gün Hayat Bilgisi, Türkçe ve Matematik ders kitaplarının sayfa numaralarını paylaşmak suretiyle ders kitaplarındaki konular ve etkinliklerle ödevlendirildi.
  1. Ders kitaplarındaki konulara ilişkin alıştırma, etkinlik, video vb içerikler WhatsApp ve EBA üzerinden velilere gönderilmiştir.
  1. Bakanlığımızın 23 Nisan için hazırlamış olduğu EBA TV’deki program ve içerikler velilerle paylaşılmıştır. Öğrencilerimizin 23 Nisan videoları velilerin iznine uygun olarak okul web sitesinde yayınlanmak üzere okul idaresine WhatsApp üzerinden gönderilmiştir.
  1. Veli ve öğrencilerle her daim iletişim içerisinde olarak kişisel, eğitsel ve mesleki rehberlik çalışmaları yapılmıştır.
  1. Öğrenci ve velilerimizin yararlanabileceği sanal müze, sanal kütüphane, eğitici oyunlar vb web adresleri velilerle paylaşılmıştır.
  1. 19 Haziran itibariyle veli ve öğrencilerle vedalaşıldı ve ihtiyaç duyulması halinde öğretmenleriyle iletişime geçebilmeleri belirtildi.

5.Müfredatın uygulanmasına yönelik çalışmalarının değerlendirilmesi:

………., bir önceki maddede belirtildiği gibi 13 Mart tarihine kadar müfredatın tam uygulandığını söyledi.

……….,  Covid-19 salgını süresince alınan tedbirler kapsamında önceden de belirtilen şekilde gerçekleştirilen uzaktan eğitim ile Hayat Bilgisi – Matematik – Türkçe dersleri konuları tamamlanmıştır, dedi.

………. diğer derslerin de bir kısmının öğrencilerin günlük izlediği EBA TVdeki programlarla sağlanmış olduğunu belirtti.

6.Öğrencilerin derslerdeki başarı durumlarının değerlendirilmesi:

………., ikinci dönemle ilgili ölçme değerlendirme yapılamadığını belirterek birinci yarıyıldaki gözlem ve değerlendirmeyle öğrenciler arasında seviye farklılıkları bulunsa da yıl sonu itibariyle bütün öğrencilerin sınıflarını geçtiklerini belirtti.

………., genel olarak başarının iyi olduğunu ancak sınıflarında istenen düzeyde olmayan öğrencilerle ilgili birinci yarıyılda ek çalışmalar yapıldığını ancak ikinci dönem şartların buna müsait olmadığını belirtti.

………. öğretmenlerimizin hepsinin sınıfındaki öğrencilerle çeşitli yöntemlerle iletişimde kalarak en azından çocukların okul kültüründen uzaklaşmalarına engel olduklarını, bunun da önümüzdeki süreçte faydasının görüleceğini belirtti.

7.Uygulamada karşılaşılan güçlükler:

………., uzaktan eğitim sürecinin başında hem öğretmenlerin hem velilerin teknoloji kullanımında bocalamalarına rağmen kısa sürede bunu aşabildiklerini belirtti.

………., Covid-19 salgını süresince alınan tedbirler kapsamında karşılaşılan güçlükler olduğunu bunun en önemlisinin bazı öğrencilere uzaktan ulaşılamaması olduğunu belirtti. Ama bu sayının az olmasının, çoğunluğun çalışmalara düzenli katılmasının sevindirici olduğunu ekledi.

8.Ölçme ve değerlendirmede izlenilen yöntemler:

………., uzaktan eğitim sürecinde öğrenci başarılarını ölçmekten ziyade eğitimin uzaktan devam etmesine ve öğrencilerin okul kültüründen uzak kalmamasına odaklanıldığını belirtti.

………., birinci dönem yazılı değerlendirmelerin çoktan seçmeli, doğru-yanlış, boşluk doldurma gibi soru tarzlarından oluştuğunu; uzaktan eğitim sürecinde EBA üzerinden değerlendirmeler yapıldığını ve katılan öğrencilerin raporlarının incelendiğini ancak EBA internet platformuna katılım çok fazla olmadığı için değerlendirmenin sınıf genelini kapsamadığını söyledi.

………., uzaktan eğitim sürecindeki değerlendirmelerin veli desteğiyle ödev kontrolü şeklinde olduğu, canlı derslerde de soru cevap yöntemiyle öğrencilerin değerlendirildiğini ekledi.

9.Öğrenci davranışlarının değerlendirilmesi:

………., uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerin aileleri ile WhatsApp grupları üzerinden sürekli iletişimin tüm sınıf öğretmenleri tarafından sağlanmış olmasının davranışlarda olumsuz değişimleri en aza indirdiğini belirtti.

………., öğrencilerin uzaktan da olsa öğretmenleriyle iletişim halinde olması, öğretmenin online platformlarda sürekli öğrencilerin takibini yapıyor olması ve karşılıklı paylaşımların kesintisiz sürmesi öğrencilerin davranışları üzerinde olumlu etki yaptı., dedi.

………., uzaktan eğitim sürecinde birebir iletişimin sürmesi öğrencilerin kendilerini ifade edebilmelerine olanak sağladı, dedi.

10.Covid-19 salgını süresince alınan tedbirler kapsamında Bakanlık, ilçe/il millî eğitim müdürlükleri ile okul/kurumlar tarafından gerçekleştirilen uzaktan eğitim faaliyetlerinin değerlendirilmesi ve konuya ilişkin raporun hazırlanması. 

Milli Eğitim Bakanlığının hazırladığı ve son dönemde baştan aşağı yenilediği uzaktan eğitim platformu olan Eğitim Bilişim Ağı (EBA), sınıf seviyelerine uygun e-içerikler sunarak öğrencilerimize eğitimin kapılarını evde de açmıştır.

Eğitim Bilişim Ağının (EBA), öğrencilerimize konu anlatımı, alıştırma, tarama testi vb. çeşitli içerikleri sunması zenginlik katmıştır.

Covid-19 sebebiyle uzaktan eğitim aracı olarak açılan TRT EBA TV müfredatı takip eden ders anlatım videoları ile uzaktan eğitim sürecine farklı bir renk katmıştır. Gerek EBA gerekse EBA TV uzaktan eğitim sürecinde öğrencilerimizin okuldan ayrı kaldıkları bu süreçte derslerinden soğumamasına, eğitimden kopmamasına katkı sağlamıştır.

Salgın sürecinden sonra okullar açıldığında uzaktan eğitim, eğitimin bir parçası olarak devam etmelidir. EBA TV yayım akışını ve program içeriğini çeşitlendirerek devam etmelidir.

MEB tarafından uzaktan eğitim sürecine dair yapılan bilgilendirme ve yönlendirmeler öğretmenleri ve öğrencileri canlı tutmuştur.

Uzaktan eğitimin uygulanabilir çeşitliliğin fazla olması, esnek olması ve araç çeşitliliğinin zengin olması bu sürecin olumlu yanlarındandır.

Uzaktan eğitim uygulamalarının özellikle öğrenciler açısından etkili ve verimli olmasında öğrenci geri bildirimleri çok önemli bir yere sahiptir. Eğitim Bilişim Ağı’nın (EBA) platform üzerinden gönderilen ödevler, çalışmalar ve sorulara ait raporlama imkânı vermesi öğrencilerimizin takip edilmesini kolaylaşmıştır.

Öğrenci ve öğretmenlerin fiziksel olarak aynı ortamlarda bulunmadığı bu süreçte öğrenciler, televizyon ve bilgisayar teknolojileri aracılığıyla, derslere ilişkin video kayıtlarını izleyerek veya öğretmenleriyle canlı bağlantı kurarak eğitim öğretime devam etmişlerdir. Uzaktan eğitim sürecinde yapılan tüm uygulamalar öğrencilerin okuldan / derslerden kopmamasına katkı sağlamıştır.

MEB Anadolu Masalları Projesi ile öğrenciler İnternet üzerinden kültürümüzün en önemli unsurlarından olan masallarımızın seslendirildiği masallara ulaşmış, bu masal videolarından uzaktan eğitim sürecinde, dinleme etkinliklerinde faydalanılmıştır.

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Uzaktan Eğitim Süresince İnstagram heabından yaptığı canlı yayınlara öğrencilerimiz istekle katılmış, bu eğlenceli etkinlikler evlerinden çıkamayan öğrencilerimiz için çok faydalı olmuştur.

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün planladığı (Yeni Nesil Öğretmen Araçları  Eğitimleri vb. ) çalışmalar bu dönemde örğetmenlerin yeni sürece uyumlanması için başarılı adımlar olmuştur.

Sürecin sorunlu kısmı, sayıları az olmakla beraber, internet erişimi olmayan öğrencilerin, tüm çalışmalara katılamamasıdır.

11.Covıd-19 salgını sonrası kontrollü normalleşme  sürecinde okul, sınıf ve zümre genelinde yapılacak iş ve işlemlerin belirlenmesi.

Öncelikle öğrencilerin  sosyal mesafe, hijyen, tuvalet kullanımı konularında çok iyi tedbirler alınmalı.

Öğrencilerimize ve velilerimize Covid-19 kapsamında virüs sebebiyle uygulanan tedbirler sıklıkla hatırlatılmalı ve okul içinde de dikkat edilmelidir.

Ana önceliğimiz temel okuma, anlama ve yazma etkinlikleri,  temel matematik becerileri tekrarları,  olmalı. İletişim becerilerini ve uzun süre ayrı kaldıkları sosyal ortama uyum sağlamalarını kolaylaştıracak oyun temelli etkinliklere yer verilmeli.

Uzaktan eğitim sürecinde gerekli katılımı göstermemiş öğrencileri baz alarak, telafi etkinliklerinde konu tekrarlarına sıkça yer verilmeli..

Öğrencilere psikolojik destek sağlanmalıdır. Sosyal ortamdan uzun süre uzak durmaları,  kendilerine güven gibi kritik becerilerde gerilemelere sebep olmuş olabilir. Bu sebeple, özellikle süreçten olumsuz etkilenen öğrencilere özel çalışmalar, Rehberlik Servisi ile işbirliği içinde planlanmalıdır.

  1. 2020-2021 Eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin Covıd-19 salgını sürecindeki öğrenme kazanımlarına ilişkin eksiklerin giderilmesine yönelik gerçekleştirilecek tamamlayıcı eğitim programının planlanması.

Tamamlayıcı eğitim programı zümre öğretmenleri ile birlikte hazırlandı.

 13.Dilek ve temenniler:
Verimli bir sezon geçirdiklerini belirten ………., bu durumun sonraki yıllarda da devam etmesini dilediğini belirtti.

14.Kapanış:

Yürütülen çalışmalardan dolayı zümre öğretmenleri memnuniyetlerini ifade ettiler. Zümre Başkanı ………., teşekkür ederek toplantıya son verdi.

……….              ……….                            ……….

2/B Sınıf Öğretmeni              2/A Sınıf Öğretmeni                          2/C Sınıf Öğretmeni

Uygundur

24/06/2020

……….

Okul Müdürü

 

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.