1. Sınıf Uzaktan Eğitim Süreci Faaliyet Raporu Örneği

………İLKOKULU 1-A SINIFI

UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİNDE

YAPILAN FAALİYETLERE YÖNELİK ÇALIŞMA RAPORU 

  1. Uzaktan eğitim sürecinde gerek EBA, gerek EBA TV, gerek diğer medya iletişim araçlarıyla öğrenci ve velilerle iletişim kurulmuştur.
  2. Tüm öğrencilerimize EBA şifreleri verilmiştir. Nasıl giriş yapacakları ile ilgili olarak Whatsapp üzerinden defaatle bilgilendirmeler yapılmasına rağmen velilerin şifreyle EBA’ya giriş yapmayı beceremediklerinden dolayı uzaktan eğitim faaliyetleri bir süre Whatsapp üzerinden sağlanmıştır.Sonrasında EBA platformu üzerinden devam edilmiştir.
  3. Önceleri Whatsapp sonra da EBA üzerinden öğrencilere çalışmalar gönderilip kontrolü sağlanmıştır.EBA üzerinden ders içerikleri,videolar paylaşılmıştır.Ayrıca sosyal sorumluluk projesi düzenlenmiştir.(Sokak Canları İçin Bir Kap Yemek Bir Kap Su)
  4. Uzaktan eğitim sürecinde sınıfımdaki öğrenci ve velilerin katılımı ile WhatsApp grupları oluşturulmuş, faydalı içeriklerin paylaşımı ile düzenli bilgi alışverişi yapılmış, sürekli iletişim kurulmuştur.
  5. MEB ve TRT iş birliği ile hazır hale getirilen EBA TV frekans/kanal bilgileri ile ders programları velilerimiz ve öğrencilerimiz ile düzenli olarak paylaşılmıştır.
  1. “Türkiye´nin tüm GSM Operatörlerinden Türkiye´nin Eğitim İçeriklerine Erişim Desteği İş Birliği Protokolü” kapsamında EBA içeriklerine ücretsiz erişim sağlayabileceklere dair veliler bilgilendirilmiştir.
  1. EBA TV’de işlenen konuların tekrarı ve pekiştirilmesi amacıyla “Eğitim Bilişim Ağı (EBA)” üzerinden öğrencilere çalışmalar, ödevler, sorular gönderilmiştir.
  1. Veli ve öğrencilerimle her daim iletişim içerisinde olarak kişisel, eğitsel ve mesleki rehberlik çalışmaları yapılmıştır. Okul idaresinin iletişim guruplarında paylaşılmasını istediği tüm bilgilendirmeler zamanında yapılmıştır.
  1. Öğrenci velileri evde yapılan çalışmaları fotoğraf veya video olarak öğretmene ulaştırmışlardır.

KARŞILAŞILAN GÜÇLÜKLER

  • Öğrencilerimizin büyük çoğunluğunun ev interneti olmadığından velilerine ait cep telefonlarından EBA’ ya bağlanmaya çalıştıklarından EBA iletişim ağından yararlanma çok yetersiz kalmıştır.
  • 8 öğrencimizin bilgisayar veya interneti olmadığı için EBA’ya erişemedikleri gözlenmiştir.
  • Öğrenci şifreleri ile EBA platformuna giriş yapmayı bilemedikleri için EBA’ya erişim sağlamaları çok güç olmuştur.

 

1-A Sınıf  Öğretmeni

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.