Zayıflatan Besinler Hangileridir?

Zayıflatan Besinler Hangileridir?

Zayıflatan besinler listesinde yer alan pek çok besinler bulunmaktadır. Bu besinler sayesinde sağlıklı bir şekilde zayıflamanız ya da ideal kilonuzu korumanız mümkündür. Besin kategorisinde zayıflamanıza yardımcı olan kalorisi düşük besinler olarak sizler için araştırma yaptık. Gelin şimdi bu besinlerin neler olduğunu birlikte görelim:

Havuç

A vitamini açışımdan zengin olan havuç pişirilerek, çiğ ya da kızartılarak yenilebilen bir besindir. En sağlıklı tüketme yöntemi olarak havucu pişirerek ya da çiğ olarak yiyebilirsiniz. 100 gr kadar havuç içinde 41 kalori bulunmaktadır.

Domates

Kalorisi çok düşük besinlerden birisi olarak domates gelir. 100 gr kadar domates içinde 100 gr kadar kalori bulunmaktadır. Diyet listesinde ya da ideal korumaya katkı olarak domatesi bulundurabilirsiniz.

Greyfurt

Greyfurt içinde % 60 oranında su bulunmaktadır. Greyfurt içinde yüksek oranda lif bulunmaktadır. Greyfurt sindirimi güçlendirici etkisiyle sindirime kolaylık sağlar ve aynı zamanda tokluk hissi veren bir besindir. Kalorisi düşük olan greyfurt diyet listesine eklenen sağlıklı yiyeceklerden birisidir.

Marul ve Yeşil Yapraklı Sebzeler

Marul ve yeşil yapraklı olan bütün besinler yüksek oranda su içeren ve kalori yaktırmaya yardımcı olan besinlerdir. Hem çok sağlıklı hem de içerisindeki sağlığa yardımcı vitamin ve mineraller ile fayda sağlayan besinler arasında olan marul ve yeşil yapraklı sebzeler kalori açısından da düşük olan besinlerdir.

Az yağlı yoğurt

Yoğurt kalsiyum açısından zengin olan bir besindir. Yoğurt alırken dikkat etmek gerekir. Yarım yağlı olanları tercih etmeniz gerekir. Meyveleri yoğurt alırken şeker oranlarına dikkat etmek gerekir.

Roka

Yağ yakıcı bir besin olarak roka bitkisi ideal bir zayıflama besinidir. Az kalorili olan ve içerisinde yer alan sağlığa yararlı pek çok vitamin ve mineral taşıması açısından da roka bitkisi ideal yiyecekler içerisinde yer alır. Roka zayıflatan yiyecekler içinde en ideal olanıdır.

Salatalık

Salatalık içinde yüksek oranda su bulunmaktadır. Salatalık içeriğindeki C vitamini sayesinde bağışıklık kazandıran değerli bir besindir. Cilt bakımı içinde yararlanılan salatalık zayıflatan yiyecekler arasında ilk sıralarda yer alan besinlerdendir.

Brokoli

Sağlıklı ve kalorisi az olan besinler içinde brokoli yer almaktadır. Diyet listesinde ilk sıralarda olan brokoli mutlaka tercih edilmesi gerekli besinlerden birisidir. Bir porsiyon kadar brokolide 30 kadar kalori bulunmaktadır. Brokoli yüksek oranda lif içermektedir. Brokoli bağışıklık sistemini de güçlendiren bir besindir.

Kahve

Kilo vermek isteyen kişiler için en etkili besinlerden birisi de kahvedir. Özellikle kahveyle arası iyi olanlar kahveyi tüketerek kilo verebilirler. Kahve içinde kalori miktarı sıfırdır. Kilo vermek istiyorsanız kahveyi sade olarak tüketmeniz gerekir. Kahve metabolizmayı hızlandırır ve bu sayede kilo vermenize yardımcı olur. Kahve aynı zamanda sizi zinde tutmak için de ideal bir besindir. Günlük menünüze bir fincan kahveyi de ekleyebilirsiniz.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.