YGS soruları açıklanacak mı? 2016

Üniversiteye girişin önemli basamaklarından biri olan Yüksek Öğrek Öğretime geçiş sınavı ile ilgili merak edilen sorulardan biri sınav sorularının açıklanıp açıklanmayacağı idi. Geçmiş yıllarda çeşitli gerekçelerle sınav sorularının ygs soru ve cevapları 2016yayınlanmaması şeklinde kararlar alınmasına kamuda şeffaflığa aykırı olması nedeniyle kamuoyunun ciddi tepkileri oluyordu. Bu sene Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi olarak bilinen ÖSYM Kurumu 2016 yılında yapılacak YGS sınavı sorularının istisnasız yayımlanacağı müjdesini verdi.

Bu sayede sınava giren adaylar sınavda çıkan sorulara bakıp yanlışlarını görme imkanı elde edecekler. Soruların yayımlanmasının başka bir artısı da elde ettiği puan ile sınav sonu değerlendirmeleri arasında büyük fark olan adayların itiraz ederken ellerinde bir kanıt oluşturması. Sorular kamuoyu ile paylaşılmayınca adayın kendi kendini değerlendirme imkanı olmuyor, tabiri caizse itirazını afaki gerekçelerle yapıyordu.

Ayrıca hatalı soruların kamuoyu önünde tartışılması ve şeffaflık açısından bu  önemli bir gelişme. Geçmiş yıllarda yaşanan toplu tam puan alma ve çeşitli sınav yolsuzlukları düşünüldüğünde atılması gerekli bir adımdı.

13 Martta yapılacak olan 2016 YGS soruları “Temel Soru Kitapçığı” şeklinde ÖSYM’nin resmi internet sitesinde yayınlanıp kamuoyu ile paylaşılacak.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.