Türk Telekom, Vodafone, Turkcell Operatörlerden EBA için ücretsiz internet nasıl alınır?

Türk Telekom, Vodafone, Turkcell Operatörlerden EBA için ücretsiz internet nasıl alınır?

Milli eğitim bakani Ziya Selçuk dün açıklamasından okulların 2 hafta tatil edildiğini öğrencilerin ise tatilin 2. haftasında EBA üzerinden uzaktan eğitim alacağını açıkladı. Ve EBA da kullanılmak üzere herkese tüm opreratörler tarafından 3 GB ücretsiz internet verileceğini açıkladı.

Türk Telekom

Koronavirüs önlemleri kapsamında, MEB’in uzaktan eğitim kararı vermesi üzerine; sunduğumuz 3 GB internet desteğine 5 GB daha ekledik. EBA’yı kullanacak mobil abonelerimize, uzaktan eğitim devam ettiği sürece EBA’da kullanabilecekleri toplam 8 GB internet tanımlıyoruz.

Bu kapsamda Türkiye’deki operatörlerden Vodafone, Türk Telekom ve Turkcell mobil internet bağlantısını kullanan EBA kullanıcıları içeriklere her ay 3 GB’a kadar ücretsiz erişim sağlayacak.

Bu kapsamda, Vodafone abonelerinin bu anlaşmadan faydalanabilmeleri için gerekli sistem tanımlamaları Vodafone tarafından otomatik yapıldı.

Bu GSM operatöründe herhangi ek bir başvuru sürecine ihtiyaç duyulmadan EBA’ya 3 GB ücretsiz erişim gerçekleşecek.

Türk Telekom aboneleri EBA yazıp 5555’e SMS göndererek başvuru sürecini başlatabilecekler.

Turkcell aboneleri ise “BİP” uygulamasındaki “Keşfet” menüsü altında bulunan “EBA” kanalını takip edip mesaj gönder ekranında yer alan “Hemen Kazan” seçeneği üzerinden başvuru yaparak bu hizmetten faydalanabilecek.

Eba.gov.tr üzerinden 3 GB’a kadar ücretsiz erişim, Vodafone tarafından ise tüm abonelere tanımlandı.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.