Bebeklere yazlık giysiler seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

Yazlık Bebek Giysileri Seçimi

Bebek cildi yetişkin cildine göre daha hassas bir yapıdadır. Bu yüzden bebeklere giyisi seçerken daha dikkatli olmak gerekir. Bebek giysileri rahat ve kullanışlı olması gerekir.

Hassas bir bebek cildi için pamuklu kumaşlar seçilmelidir. Pamuklu kumaşlar bebeklerin cildinin nefes almasını sağlar. Sıcağa karşı vücudu korur. Bebekler için her mevsim pamuklu giyisiler kullanabilirsiniz. Sert kumaşlardan yapılan giyisiler bebeğin korumasız teninde kızarıklıklar oluşmasına neden olur.

Kıyafetlerin yanlış seçilmesi sonucu bebeklerinizde alerjik durumlar oluşabilir. Kol ve bacak altında pişmeler, deride yanma ve kaşıntılar oluşabilir. Sentetik karışımlı kumaşlar ve kimyasal boyalı kıyafetler bebeklerin deri solunumunu engeller. Bebekler daha sık terler ve hasta olur. Kumaş seçerken kumaşın hava almasına ve vücudu terletmemesine dikkat etmelisiniz.

Bebeklere yazlık giysiler seçilirken nelere dikkat etmelisiniz?

Bebeklerin hareket özgürlüklerini kısıtlamamak için vücuda yapışmayan rahat kumaşlar tercih etmelisiniz. Bebek giysileri yaşa göre değil vücut yapısına ve kilosuna göre alınmalıdır. Yaz aylarında bebeklerinize açık renkte ve pastel tonlarda giysi almalısınız. Aşırı parlak renkler bebeklerde huzursuzluğa neden olabilir.

Koyu renkler çocuğunuza üzüntü verebilir. Koyu renkler güneş ışığını kendisine çeker. Bu da bebeğinizin hemen terlemesine neden olur. Yüzde yüz pamuk ve penye ipekten yapılan eşofmanlar bebeğinizin yaz boyu rahat etmesini sağlayacaktır. Kolay kombine olan kısa kollu atlet ve tişörtler yaz sıcağında bebeğinize uyum sağlayacaktır.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.