Tüp Bebek Tedavisinde Bilinmesi Gerekenler

Tüp Bebek Tedavisinde Bilinmesi Gerekenler

Hastaların tedavi hakkında bilmesi gereken her şeyi detaylı olarak anlattık.

Dünyanın en popüler ve yaygın tedavilerinden biri olma özelliğini taşıyan tüp bebek tedavisi, pek çok yönüyle ayrıntı içeren ve önemli noktaları olan bir tedavi yapısına sahiptir. Bizde bu yazımızda tüp bebek tedavisi yaptırmayı düşünen hastaların bilmesi gereken önemli unsurlara değineceğiz.

Tüp bebek tedavisi uygulanırken spermler ve hasta üzerinde olmak üzere toplamda pek çok aşamada sırasıyla ilerlenir ve bu aşamalar bir plan doğrultusunda büyük bir titizlikle sürdürülmektedir. Dilerseniz öncelikle kısaca tüp bebek tedavisinin kabaca nasıl gerçekleştiğine değinelim.

Tüp bebek yani IVF (in vitro fertilizasyon) erkekten alınan sperm ve aynı zamanda kadından alınan yumurtanın özel laboratuarlarda titizlikle işlenerek çiftin döllenmesini ve bununla birlikte gebelik durumunun ortaya çıkartılmasını sağlamak diye kısaca ifade edilebilir.

Tüp bebek tedavisinde normal ana yöntem dışında hastanın ihtiyacını ve durumuna göre çeşitli alt uygulamalar vardır. Bunlardan en popüler olanı Embriyo donasyonudur.

yumurta-toplamaTüp bebek teknikleri nasıl işliyor?

Tüp bebek tedavisinde hastanın isteğine ve durumuna göre pek çok teknik ve seçenek vardır. Aslında tüp bebek tedavisini bu kadar özel kılan hususta bu çeşitlilik ve isteğe göre cinsiyet seçimi gibi doğacak bebekte bazı özelliklerin istenebilmesidir. Bu istenen özellikler doğacak bebekte yüzde yüz olacak diye kesinlikle bir kaide yok fakat yapılan tedavilerde doğacak bebeğin istendiği gibi dünyaya gelme olasılığı epey yüksek olduğu görülmekte.

Riskler var mı?

Her tıbbi operasyonun kendine göre riskleri olduğu gibi tüp bebek tedavisinde de ufakta olsa riskler vardır fakat tedavinin özel hastaneler ve özel hekimler tarafından yapıldığını göz önünde bulundurursak bu risklerin yaşanma durumunun da çok az olduğunu söylemek mümkün. Yumurta nakli ve daha pek çok işlemin büyük bir titizlikle uygulandığı bu tedavi yönteminde doğabilecek riskleri en aza indirmek için Kıbrıs tüp bebek merkezlerinin tercih edilmesi gerektiği ifade ediliyor.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.