Tüp bebek ile gebelik olma olasılığı yüzde kaç?

tüp bebek yüzde kaç tutar, tüp bebek şansı yüzde kaç, tüp bebek nedir

Tüp Bebek Nedir?

Tüp bebek ile ilgili merak edilen tüm soruları detaylı olarak cevaplandırdık.

yumurta-toplama
Dünyada üreme artık herkesin istediği bir durum haline geldi. Çiftler kendi çocuklarının olmasını artık her şeyden çok istiyor. Fakat bazı durumlarda normal bir şekilde doğum yapıp üremek çeşitli sebeplerden ötürü mümkün olmayabiliyor. Bunu sadece bir iki sebebe bağlamak yanlış olduğu gibi çiftlerden birinin üstüne yıkmakta kesinlikle hatalı bir davranış olacaktır.

Dünyada üreme ile ilgili sorunlar sadece birkaç ülkeyle sınırlı olmaksızın tüm dünya genelinde yaşanmaktadır ve bu tür sorunlar gün geçtikçe artış göstermektedir. Çiftlerin yaşadığı bu üreme sorunlarına çözüm olabilmesi için tıp tarihinde çeşitli alternatif yöntemler ortaya çıkmıştır ve onlardan en yaygın ve en sağlıklı olarak görüleni de tüp bebektir.

Tüp Bebek tedavisi tam olarak nasıl işler?

Dünyanın her yerinde kullanılan tüp bebek tedavisi başarı oranı en yüksek üreme tedavisi olarak görülmektedir. Tüp bebek tedavisi yaptırmayı düşünen pek çok kişinin aklında tedavinin nasıl ve ne şekilde işlediği ile ilgili sorular olduğu görülüyor. Tüp bebek tedavisi, over yumurtalıklardan oosit yumurtalıkların toplanması yani yumurta nakli yapılması ile birlikte gebelik sürecinin sağlanmasıyla meydana gelen bir tedavi sürecidir. Bu tedavi sürecinde cinsiyet seçimi başta olmak üzere daha pek çok konuda çiftlerin kendi kararları büyük rol oynar ve çiftlerin verdiği kararlar ile birlikte bir gebelik süreci başlatılır. Ayrıca tüp bebek tedavisinde pek çok üreme seçeneği de vardır. Hastanın durumuna ve aynı zamanda isteklerine göre en doğru üreme tekniği uygulanır. Embriyo donasyonu en çok tercih edilen üreme tekniğidir. Özellikle ülkemizde tüp bebek tedavisini uygulamak isteyenlerin yavru vatan Kıbrıs tüp bebek seçtiği görülmektedir. Sebebi ise oradaki tüp bebek uygulamalarının daha profesyonel ve hızlı şekilde işlemesidir.

TÜP BEBEKTüp bebek ile gebelik olma olasılığı yüzde kaç?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi tüp bebek tedavisinin tercih edilmesindeki en büyük sebeplerden biri başarı oranının yüksek olmasıdır. Zira bu tedavi de başarı olasılığı yüzde 40-45 seviyelerinde iken, normal bir ilişki sürecinin ardından gebelik durumunun yaşanma olasılığı yüzde 25-30 seviyelerindedir. Tabii ki bu başarı oranı hastanın durumuna ve uygulanan tekniğe göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.