Topuk Dikeni Nasıl Geçer ? Rejeneratif enjeksiyon yöntemi

Topuk Dikeni Nasıl Geçer ?

Bilgisayar başından kalkınca topuğunuzda akut bir ağrı hissettiniz. Geçer diye düşündünüz ama ağrı inatçı çıktı, yürüdükçe sizinle birlikte geliyor. Bu belirtiler topuk dikeni işareti olabilir. Topuk dikeni ayağın alışık olmadığı ayakkabıların giyilmesi, örneğin yüksek topuklu ayakkabı giyilmeye başlanması veya yüksek topuktan babete geçilmesi, bazı romatizmal hastalıklar, halısahada yapılan ani sıçrama hareketleri nedeniyle oluşabilir. Şeker hastaları ve düztaban kişilerde de zaman içinde oluşabilir.

Hareket kısıtlamasına neden olduğu için hiç farkına varmadan kilo alımına veya dizlere fazla yük binmesine bağlı menisküs yırtıklarına da sebep olabilmektedir.

Topuk ağrısının en büyük belirtisi uzun bir süre oturur vaziyette iken ayağa kalkıp yürümeye başlayınca biraz azalır. Uzun süreli yürüyüşlerden sonra veya gün sonlarında ağrı artar. Basit vakalarda dinlenme ve hafif ayak egzersizleri ile topuk dikeninden kurtulabilirsiniz. Fakat genellikte topuk dikeni ağrısı oldukça inatçıdır, üstelik tedavi edilmez ise sırt ağrılarından yürüyüş bozukluklarına kadar ciddi sorunlarına yol açabilir.

Topuk Dikeni Nasıl Tedavi Edilir ?

Topuk dikeni için doktorun verdiği aşil germe egzersizleri uygulanmalıdır. Ayrıca ayağınızın durumuna göre özel tabanlık kullanabilirsiniz. Eğer ağrılar bileğe de vuracak şiddette ise buz tedavisi veya ağrı kesici ilaç kullanılabilir. Bu tedavi usullerinin 1,5 ay gibi bir sürede etkisini göstermesi gerekir. Eğer hala geçmemiş ise fizik tedavi yapılması gerekir.

Topuk dikeni tedavisi için ülkemizde kortizon tedavisi uygulanmakta veya prp enjeksiyonu yapılmaktadır. Bu yöntemler bazen yetersiz kalabilmektedir. Günümüzde en etkili topuk dikeni tedavi metodu rejeneratif enjeksiyon yöntemidir.

topuk-dikeni-nasil-onlenir-h1426946295Bu tedavi bir yenileme tedavisidir. Rejeneratif enjeksiyon yönteminde amaç ayak tabanı ile ayak kubbesini birleştiren ve destekleyen plantar faysa denilen bölgenin sağlamlaştırılması hedeflenir. Proliferan solüsyonlar yardımı ile vücudun kendi kendini tamir etmesi sağlanır. Bu tedaviye ilave olarak hasta bir süre egzersiz programı uygular.

Bu tedavi 4 ile 6 seans uygulanmakta, genellikle topuk dikeninden kalıcı olarak kurtulunmaktadır.

Ayak yapısı veya giyilen ayakkabılar nedeniyle topuk dikeni herkeste görülebilecek bir durumdur. Rahatlıktan ziyade estetiğin ön plana çıktığı bu günlerde özellikle hanımlar risk altındadır. Gayet inatçı bir hastalık olan topuk dikeni ile tanışmamak için ayağa uygun ayakkabı giyilmeli ve düzenli spor yapılmalıdır. Fazla kilolar da bir risk faktörüdür.

topuk dikeni belirtileri, topuk dikeni tedavisi, topuk dikenin,  rejeneratif enjeksiyon yöntemi

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.