Tıp Kazanmak İçin Tavsiyeler

tıp kazanmak için tavsiyeler, tıp fakültesi kazanmak için tavsiyeler, tıp fakültesi kazanmak için ne yapmalı

Tıp Kazanmak İçin Tavsiyeler

Tıp kazanmakDoktorluk, birçok insanın hayallerini süsleyen ama sadece en başarılı insanların olabildiği en kutsal mesleklerden biridir. Ülkemizde üniversite sınavına giren öğrencilerin yalnızca ilk %1’e kısmı tıp kazanır. Bu sebeple amacı tıp okumak olan öğrencilerin, henüz ilköğretim döneminden itibaren çok programlı bir şekilde ders çalışması gerekir. Özellikle YGS çalışmalarının hızlandığı son yıllarda sayısal ağırlıklı derslerin ortalamasını çok yüksek tutmak ve her gün Fizik, Kimya, Biyoloji ve en önemlisi de Matematik çözmek gerekir. Çünkü üniversite sınavlarında her yıl bu derslerden ve aynı konulardan ama ters köşe yapan sorular gelir. Yani sorulan sorular her öğrencinin çalıştığı tarzda ama kurnazlık gerektiren cinstedir.

Bol Soru Çözmek Neden Önemlidir?

Okulların her yıl müfredata aldığı konular aynıdır. Bu konular kapsamlı çalışan her öğrencinin öğrendiği hatta ezberlediği konulardır. Tıp adayları ise çalışkan öğrenciler arasından dahi özel seçilerek alınır. Yani ters köşe sorulardaki amaç, öğrencinin yorum kabiliyetini ölçmek ve ona göre bir eleme yapmaktır. Bu sebeple sayısal konulardan her tür soru tarzına hazırlıklı olmak ve hiç karşınıza çıkmayan sorularda dahi yorum yapma yeteneği edinmek gerekir.

Günde kaç soru çözülmeli; her gün çözülen soru sayısı kişiye göre değişir. Bazı insanlar aynı konudan 10 soru çözerek konuyu sular seller gibi öğrenir, bazı insan ise 1 soru ile konun tamamını kavrar.

Her Yıl Soru Gelen Konuların Dışındaki Konuları Es Geçmeyin

YGS ‘de her yıl belli konulardan soru gelir ama hiç soru gelmeyen ve ders konusu olarak işlenen konular da vardır. Bu konular belli aralıklar ile sınavlara girer. Bu sebeple ‘’zaten bu konudan pek soru gelmiyor, boşuna gereksiz bilgiler ile vakit kaybetmeyeyim’’gibi bir yaklaşım size sürprizler hazırlayabilir. Hiç soru sorulmayan konular hakkında bilginiz olmalıdır. Ansızın karşınıza çıkan ve kolayca yapabildiğiniz konu, sizin gibi düşünüp soru beklemediği için konuya hiç çalışmayan arkadaşlarınız arasından yükselmenizi sağlayacaktır.

Sayısaldan Vakit Kazanıp Sözel Çözün

Üniversite sınavına hazırlanırken, soru çözmekte hız kazanmak oldukça önemlidir. Sayısal soruları kısa süre içinde tamamlayan ve en fazla Türkçe soruları hatta Tarih ve Coğrafya soruları çözen öğrenciler için artı puan fazla olur. Özellikle katsayısı fazla olan Türkçe sorularından ne kadar fazla çözerseniz Tıp kazanma ihtimaliniz o oranda artacaktır. Bu sebeple okul hayatının en başından itibaren kitap okumak ve yorum yeteneği kazanmak gerekir.

Hayatımın En Güzel Yıllarında Ders Çalışıyorum Düşüncesi

Ülkemizdeki sınav sistemi sebebi ile her öğrenci hayatının en güzel yıllarını sınavlara hazırlanarak geçirir. Fakat insan hayatının emanet edildiği doktorluk için disiplinli ve zeki öğrencilerin hatta pratik öğrencilerin seçilmesi normaldir. Tıp okumak isteyenlerin, doktorluğu bir hayal olarak görenlerin diğer mesleklere oranla çalışma arzusu içinde olması normaldir. Çünkü ileriki yıllarda verilen yanlış bir karar veya eksik bir bilgi, ger dönüşü olmayan insan hayatının sonlanmasına sebep olabilir.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.