Teog Sınavı Puan Hesaplanması

teog puan hesaplama, teog puan hesaplama 2016, teog sınav puanı hesaplama

Teog Sınavı Hesaplanması

Diğer sınavların aksine, Teog sınavının hesaplanması da farklı olacaktır. Öğrencilerin ders notları gireceği sınavların yanında devamsızlık durumu bile etkili olacaktır bu hesaplama sisteminde. Bu şekilde öğrenciler okul derslerine daha sıkı çalışacak, sadece sınav odaklı değil öğretici bir model olmuş olacaktır. Öğrencilerin okula olan bağı okulla ilişkisi de artacağı için daha faydalı bir sistem olacak öğrenci okula gelecek ve okulunda gerek arkadaşlarıyla gerekse öğretmenleriyle daha fazla vakit geçirecek kişisel gelişimine de olumlu katkıda bulunacaktır.

Yılsonu Başarı Puanı Nasıl Hesaplanır?

Öğrencinin altı, yedi ve sekizinci sınıfta derslerden aldığı yılsonu puanlarının haftalık ders saati ile çarpılarak elde edilen toplam puandır. Kısacası öğrencinin yılsonu notları ders saatleriyle çarpılacak ve bu elde edilen puanlar haftalık toplam ders saatine bölünecek ve yılsonu başarı puanı hesaplanacaktır. Puanlama eski sistemdeki gibi yine 100 üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin sınav sonuçlarını merak etmeleri durumunda TEOG puan hesaplamasını yapmak istedikleri zaman kolayca bu isteklerini yapabilecekler. Tek yapmaları gereken http://www.sorubak.com/teogpuanhesaplama.php sitesine giriş yaparak kolay bir şekilde puan hesaplamasını yapabilirler.

teog sınavısYerleştirmeye Esas Puan Nedir?

Kısaca YEP olarak bilinen ve ortaöğretime geçerken yapılan merkezi sınavların %70 i ile altı, yedi ve sekizinci sınıfın yılsonu başarı puanlarının ortalaması %30 unun üst üste toplanmasıyla elde edilir. Öğrencilerin girmiş olduğu bu sınavlarda öğrencilerin birçoğu farklı puanlar alacaklardır. Bunun yanında puanı eşit olan öğrenciler de bulunacaklardır.

Puanları Aynı Olan Öğrencilerin Seçim Nasıl Yapılmaktadır?

  • Tercih önceliğine bakılacak
  • Sırasıyla sekiz yedi ve altıncı sınıftaki yılsonu başarı puanının yüksekliği kıyaslanacak
  • Özürsüz devamsızlıklara bakılacak

Ve bunların sonunda oluşan farklılıklar göz önüne alınarak yerleştirme yapılacak.

Teog Sınavı Soruları Kimler Hazırlayacak?

Öğrencileri gireceği Teog sınavı soruları sadece devlet okullarından çağrılan 93 öğretmenin müfredat göz önünde bulundurularak hazırlanıldığı yetkililerce açıklandı. Bu 93 branş öğretmeni soruları büyük bir titizlikle hazırlanır. Bu konuda uzmanlaşmış 42 öğretmen de onlara destek vererek soruların hazırlanmasında yardımcı olur. Hazırlanan bu sorular bir havuzda toplanarak alanında uzman 28 akademisyen tarafından tek tek incelenerek gözden geçirilip uygunluğu araştırılır. Sorular tüm bu aşamalardan geçerken gerekli güvenlik önlemleri alınmaktadır. Güvenlik en üst seviyededir. 1 Milyondan fazla öğrencinin gireceği bu sınav Matematik, Türkçe, Yabancı Dil, Fen Bilimleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük olmak üzere 6 ders 4 farklı kitapçıklara basılıp öğrencilere sunulmaktadır. İki dönemde yapılacak olan bu sınavların sonucu haziran ayında açıklanacaktır.

Teog Sınavının Avantajları

Soruların önceki yıllara göre hazırlanan sınavlardan daha zor ya da kolay olması gibi bir durum söz konusu değildir. Sadece sistem değişmiş ve bu yeni sistemde gelecek olan soruların zorluk seviyesi önceki yıllarda uygulanan sistemlerdeki sorularla aynı seviyede hazırlanmıştır. Teog isimli bu yeni sınav sisteminde eski sınavlarla kıyasladığımızda daha çok birinci çıkmasının temel sebebi sınavların eskisi gibi yılsonunda değil daha konular çok birikmeden yapılıyor olmasıdır. Bu sayede öğrenciler daha az konuya daha çok vakit ayırıp konuları bitirerek alıştırmalar yaparak sınava daha hazırlıklı girmesi sonucu öğrendiklerini gösterme imkânı sağlıyor ve böylece başarı seviyesi ve birinci olan öğrenci sayısı doğal olarak artıyor.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.