Teknolojinin Eğitimdeki Yeri, Önemi

teknolojinin eğitimdeki yararları, teknolojinin eğitimdeki önemi, teknolojinin eğitime yararları ve zararları

Teknolojinin Eğitimdeki Yeri

Günümüzde teknolojinin git gide gelişmesi ve artması ile birlikte son zamanlarda hayatımızın her yerinde bulunduğu bir gerçektir. Teknolojik gelişmeler hayatı kolaylaştıran, hızlandıran önemli buluşlardır. İhtiyaçlara göre değişen ve gelişen teknolojinin artık eğitim sistemindeki yeri ve önemi de bilinmektedir. Böylelikle gerek öğrenciler gerek öğretmenler teknolojinin nimetlerinden uygulamalarında faydalanmaktadır. Eğitim sisteminde teknolojinin yeri gün geçtikçe de önem kazanmakta ve özellikle de öğrencilerin büyük beğenisini toplamaktadır. Geleneksel eğitim yöntemleri terk edilerek bilimin ışığında her geçen gün farklı gelişmeler takip edilerek eğitim sistemi geliştirilmektedir.

teknohTeknolojinin Öğrencilere Faydaları Nelerdir?

Artık öğrenciler daha yaratıcı, özgün, dinamik ve hızlı bir nesil olarak yetişmektedir. Bir ödevin hazırlanması için önceden ciltlerce ansiklopedilerden sınırlı bilgilere erişilirken artık tek tuş ile öğrenciler bilgiye kolaylıkla ulaşabilmektedir. Bu da teknolojinin eğitim sistemine faydalarından ilkidir. Artık öğrenciler bilgiye olağanüstü bir hız ile ulaşabilmekte ve merak ettikleri tüm bilgilere bir tuş ile ulaşabilmektedir. Yanıtlanmayan cevapsız hiçbir soru kalmamakta ve öğrenme psikolojileri de oldukça gelişmektedir. Dünya üzerindeki tüm gelişimlerin takip edilerek ülkemizde de uygulanması oldukça yararlı olmaktadır. Böylece eğitim araç ve gereçleri de oldukça değişmiş ve farklılaşmıştır. Bilginin ulaşılamaz ve erişilemez olduğu günler geride kalmış ve daha aydın, yenilikçi bir genç nüfus oluşmuştur.

Öğrencilerin Teknoloji ile İlişkisi

Artık küçük yaşlardan itibaren cep telefonları ve bilgisayarlar ile tanışan çocuklar okul hayatlarında da bu modernliği ve hızı hayatlarında görmekten oldukça memnundur. Zaman kaybetmeden bilgiye ulaşabilmenin rahatlığı öğrenciler için bir özgüven oluşturmaktadır. Artık akıllı tahtalar ve tabletler ile tanışan öğrenciler, böylelikle teknolojinin imkânlarından yararlanmaya başlamaktadır. Ağır ve büyük çantalar ile okula gidip gelmek zorunda kalmayan öğrenciler sadece tabletleri ile okula gidip gelmenin rahatlığını ve hızını yaşamaktadır. Bu sayede öğrencilerin teknolojiye bakış açısı da olumlu yönde ilerlemektedir. Sınıf içerisinde sesli, görüntülü ve videolu anlatımlar ile çocukların derse adaptasyonunun sağlanması daha kolay olacaktır. Ayrıca artık hem görerek hem duyarak hem de izleyerek dersleri dinlemek her duyu organına hitap etmesini sağlamaktadır. Bu da dersleri daha iyi algılamaya ve düşünce tekniklerini geliştirmeye yönelik önemli bir adımdır.

Öğretmenlerin Teknolojiye Bakış Açısı

Öğretmenler de teknolojinin gelişmesi sebebi ile büyük rahatlık yaşamıştır. Bunun başlıca sebebi de tahtaya uzun uzun yazı yazmaktan kurtulmuş olmalarıdır. Akıllı tahtalar sayesinde yazacakları her şey tahtaya yansıtıldığı için sadece ders anlatmaya odaklanabilmektedirler. Böylelikle eğitimde teknolojinin önemi bir kez daha vurgulanmaktadır. Bunun yanı sıra yazmaya ayıracağı vakit yerine sınıf içerisinde iletişimi sağlama, öğrenciler ile ilgilenme konularında daha başarılı olabilmektedirler. Ayrıca öğrencilerin tahtadakileri defterlerine yazmalarını beklemek zorunda da kalmamaktadırlar. Çünkü tabletler sayesinde öğrencilerde her türlü bilgi ve belge bulunmaktadır. Bu sayede öğrenciler de dersi derste dinleyebilmektedir.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.