Su İçmenin İnsan Vücuduna Katkıları

Su İçmenin İnsan Vücuduna Katkıları

Temel yaşantı kaynağımız suyun vücut için faydalarını saymakla bitiremeyiz. Vücudun en fazla ihtiyaç duyduğu element sudur. Hücrelerin yenilenmesinden tutun, kan dolaşımına, metabolizmanın çalışma hızına kadar bir çok aktivite sudan etkilenir. Oksijen bir vücut için neyse su da odur. Hayatımızdaki her şeyin özünde su vardır. Beden aktivitesinden temizliğe kadar bir çok alanda suyu aktif olarak kullanırız.

Suyun insan vücuduna katkıları şunlardır:

1- Cildin hayat kazanmasını sağlar. Kan dolaşımını hızlandırır ve hücrelerin yenilenmesini saplar.

2- Kişinin ruh sağlığını olumlu yönde etkileyerek kişinin sağlıklı düşünmesini sağlar. Sinir sistemini düzenler.

3- İç organların sağlıklı çalışmasında aktif rol oynar. Akciğer ve karaciğer için suyun önemi büyüktür.

4- Su kalbi korur ve daha iyi çalışmasını sağlar. Kalp rahatsızlığı olanlara bol su tüketmeleri tavsiye edilir. Kalpte yer alan ölü hücrelerin yerine yeni hücrelerin oluşmasını sağlar.

5- Su insan saçı üzerinde büyük öneme sahiptir. Saçın beslenmesinden uzamasına kadar her fonksiyonunda suyun işlevi büyüktür. Saçların canlı ve gür olması için her gün saçınızı bol köpüklü şampuanla yıkamalısınız.

6-  Cildin nem ve yağ dengesini düzenler. Su cildin parlamasını ve genç görünmesini sağlar.  Cilt hastalıklarına ve rahatsızlıklarına karşı haftada 3 kere banyo yapmak iyi gelecektir. Bir çok cilt rahatsızlığı beden temizliğine dikkat edilmemesinden kaynaklanır. Su cildin ve derinin canlılığı için önemlidir.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.