Spor Liseleri Yetenek Puanı Nasıl Hesaplanır?

Yönetmeliğe uygun olarak besyo yetenek sınavı puanı hesaplama, spor lisesi yetenek sınavı puanı hesaplama ve lise yetenek sınavı puan hesaplama nasıl yapılır? yetenek sınavı baraj puanı kaç?

YP Nedir?

OBP’ nin %30’ u ile Yetenek Sınavı Puanının %70’ inin alınarak toplanmasıyla elde edilen puandır.

Yetenek Sınavı Nedir?

Güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri ile mûsikî, geleneksel ve çağdaş görsel sanatlar ve spor projesi/programı uygulayan Anadolu imam hatip liselerinin 9 uncu sınıflarına öğrenci almak için yapılan sınavdır.

YETENEK SINAVININ UYGULANMASI

Adaylar, e-Okul Sisteminden öğrendikleri tarih ve saatte Yetenek Sınavına gireceklerdir.

Spor liseleri için Yetenek Sınava girecek adaylar eşofman ve spor ayakkabıları ile sınava alınacaktır.

Güzel sanatlar liseleri için Yetenek Sınavına girecek adaylar, Kovid-19 salgını nedeniyle ortak kullanımdan dolayı risk oluşturabilecek malzemeleri (35×50 ebadında duralit, B2B kalem, kalemtıraş, yumuşak ve iz bırakmaz silgi, en az 4 adet resim kağıdı kıskacı) kendilerinin getirmesi gerekmektedir.

Spor liselerinde fiziksel uygunluk testlerinden koordinasyon testi bütün sınavlarda uygulanmak zorundadır. Bu testle birlikte toplam üç testin uygulanması gerekmektedir. Komisyon, bu testlerden hem dayanıklılık çabukluk ve hız testlerinden birisini hem de esneklik ve kuvvet testlerinden birisini seçmek zorundadır. Tematik program uygulanan spor liselerinde branşlarına göre Koordinasyon Parkuru düzenlenebilir.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Yetenek Sınavına girmek için başvurular Çalışma Takviminde belirtilen tarihler arasında veli tarafından bireysel olarak e-Okul Sistemi üzerinden yapılacaktır. Ancak internetten başvuru yapamayan veliler için EK-1 Formun doldurulup imzalı olarak okul idaresine verilmesi durumunda da veli adına okul idaresince bireysel başvuru yapılabilecektir.

YETENEK SINAVI PUANI NASIL HESAPLANIR?

Sporcu özgeçmişi değerlendirilirken birden fazla kategoride derecesi bulunan adayların en yüksek puanı aldığı kategori değerlendirilecektir.

Sporcu özgeçmişi bulunan adaylar durumlarını ilgili federasyonlardan ya da gençlik ve spor il/ilçe müdürlüklerinden aldıkları belgelerle Yetenek Sınavına girmeden ibraz edecektir.

Tematik program uygulanan spor liselerinde sporcu özgeçmişi belgeleri sadece kendi branşlarında olması halinde değerlendirilecektir.

Grup maçlarında, grup birincisi olanlara veya bir üst tura gitmeye hak kazananlara grup puanı olarak 7 puan verilecektir.

Yetenek Sınavında 50 (elli) ve üzerinde puan alan adaylar başarılı sayılacaktır ve Yerleştirme Puanı (YP) hesaplanacaktır.

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

Yetenek Sınavı Puanının %70’i ve OBP’ nin %30’ unu toplamak suretiyle elde edilecek Yerleştirme Puanı merkezi olarak 100 (yüz) puan üzerinden hesaplanacaktır.

En yüksek YP puanından aşağıya doğru yapılan sıralamaya göre bölümler bazında belirlenen kontenjan kadar aday yerleştirilerek kayıt hakkı kazanacaktır. Bakanlıkça yapılacak merkezi yerleştirme işleminde, aday Yetenek Sınavına girdiği okul/okullardan birisine yerleştirilecektir.

Kayıt hakkı kazanamayan adaylar daha sonra Ek Yerleştirme için en fazla 5 (beş) okul için tercihte bulunabilecektir.

KAYITLARIN YAPILMASI

Merkezi Yerleştirme sonucunda kayıt hakkı kazanan adaylar, okul müdürlüklerince kendilerinden istenen belgelerle birlikte kayıt yaptıracakları okula gelerek Çalışma Takviminde bildirilen süre içinde kesin kayıtlarını yaptıracaklardır.

Süresi içinde kesin kaydını yaptırmayan adaylar kayıt haklarını kaybedecek bu suretle boşalan kontenjanlar Ek Yerleştirmede değerlendirilecektir. Kesin kayıt işlemleri okul müdürlüklerince mutlaka e-Okul Sisteminde yapılacaktır. Bilgileri işlenmeyen adaylar kesin kayıt hakkını kaybedeceklerdir.

Adaylar kesin kayıtlarının yapılıp yapılmadığını eOkul Sisteminden takip edebileceklerdir. Yetenek Sınavı sonucunda kesin kayıtlarını yaptıran adaylar Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme İşlemleri sırasında tercih yapamayacaklardır. Ancak, haklarından vazgeçerek tercih yapmak istemeleri durumunda kayıt yaptırdıkları okula başvurarak kayıtlarını iptal ettirmeleri gereklidir.

EK YERLEŞTİRME

Kayıtlar yapıldıktan sonra kesin kaydını yaptırmayan, kayıt yaptırdığı halde vazgeçerek iptal ettiren, e-Okul Sistemine kaydı işlenmeyen, yeterli başvuru olmamasından dolayı kontenjanı dolmayan okullarda boş kalan kontenjanlar için Çalışma Takviminde bildirilen tarihlerde Ek Yerleştirme yapılacaktır.

Ek yerleştirme için en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yetenek Sınavı sonucunda bir okula kayıt yaptıran adaylar ek yerleştirme için başvuru yapamayacaktır.

Online Yetenek Sınavı Puanı Hesaplama

yetenek sınavı puanı hesaplama

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.