Sınav koleji bursluluk sınavı 2020 ne zaman?

Sınav koleji bursluluk sınavı 2020 ne zaman? 
2020 Sınav Koleji  Bursluluk Sınavı 11 Şubat 2020 ve 12 Şubat 2020 tarihinde Cumartesi ve Pazar günü yapılacak.
Sınava 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri katılabilecek.
Öğrenciler sınava 4 farklı saatte girebilecek. Saatler: 09.00, 11.30, 14.00 ve 16.30 olarak açıklandı.
Sınav Koleji bursluluk sınavında başarılı olan öğrencilere % 100’e varan burs imkanı sağlayacak.

2020 Sınav Koleji Başvuru Formu için tıklayınız

 

GÜÇLÜ BiR BAŞLANGIÇ

Sınav Kolejinde diğer kademelerde olduğu gibi ilkokulda da akademik eğitim, İngilizce öğretimi ve after school etkinlikleri birlikte yürütülür. Bunun yanında 1. sınıftan itibaren tüm öğrencilere yerel ve evrensel değerleri benimsemesi için birçok çalışma yapılır.

Sınav Koleji İlkokulunda özellikle öğrencinin gelişen teknolojiye uyum sağlaması, onu doğru kullanması, ortak sorunlara çözüm araması ve karar alma yetisine sahip olması için ayrı bir çaba gösterilir.

Sınav Koleji İlkokulunda diğer kademelerde olduğu gibi “Tam öğrenme” modeli uygulanır. Böylece farklı seviye ve kişilikteki öğrenciler yakından takip edilir. Etkinlik temelli, üst düzey düşünme becerisi kazandıran, yetenek ve becerileri ortaya çıkaran bu modelle her öğrenci başarılı bir gelecek için hazır olur.

Sınav Kolejinde öğrenciler, akademik programlar dâhilinde Bilim Merkezi, Fen Laboratuvarı, Gözlemevi ve Kütüphaneyi ilkokuldan itibaren kullanmaya başlar.

ŞiMDi ATAK ZAMANI

Sınav Kolejinde 4 yıllık ortaokul eğitimini 3 aşamada ele almak gerekir.

Birinci aşama; ilkokulda olduğu gibi 5. sınıfta da “Side to Side” sistemi uygulanır. Yoğun İngilizce programından dolayı 5. sınıf bir hazırlık sınıfı niteliğindedir. Akademik eğitim ve İngilizce öğretimi birbirine entegre edilmiştir.

İkinci aşama; 6 ve 7. sınıfta ise İngilizce eğitimi ile birlikte akademik eğitim daha ön plana çıkmaktadır. TEOG çalışmalarının da başladığı bu aşamada periyodik deneme sınavları ile eksik tamamlama çalışmaları artırılarak teorik ve uygulama dersleri çok verimli bir şekilde işlenir.

Üçüncü aşama; 8. sınıfta ise İngilizce eğitimi ihmal edilmez ama liseye geçiş sınavı olan TEOG hazırlık çalışmaları ciddi bir ivme kazanır. Özellikle Sınav Dergisi Dershanelerinin 27 yıllık sınavlara hazırlık deneyimi, sistemi ve kadrosu burada tam olarak kendini gösterir. TEOG hazırlık sürecinde Sınav Koleji öğrencileri hiçbir şekilde etüt, kurs ve özel derse ihtiyaç duymaz. Çünkü gerekli olan her şey soru çözüm saatleri, deneme sınavları ve etüt çalışmalarıyla okul içinde yapılır.

Ayrıca Sınav Koleji Ortaokullarında öğrencilerin geçtiği kritik dönem dikkate alınarak rehberlik çalışmalarıyla birlikte, After School kapsamında yer alan kültür, sanat ve spor etkinliklerine ve kulüp çalışmalarında özel bir önem verilir. Bu kapsamda yurtiçi-yurdışı bilim gezileri başta olmak üzere birçok gezi ve organizasyon düzenlenir.

İYİ BİR LİSE, İYİ BİR ÜNİVERSİTENİN KAPISIDIR

Sınıf düzeylerine göre ayrı müdür yardımcısı ve rehber öğretmenin her öğrencinin akademik ve sosyal gelişimini takip ettiği Sınav Koleji Anadolu ve Fen Lisesinde, eğitimi iki aşamada ele almak gerekir.
Birinci aşama; 9. ve 10. sınıfta İngilizce eğitimi ile birlikte temel akademik eğitim daha ön plana çıkmaktadır. Bunlarla birlikte, Değerler Eğitimi ve After School kapsamında yer alan kültür-sanat- spor etkinlikleri ile kulüp çalışmalarıda sürdürülür.
İkinci aşama; 11 ve 12. sınıfta ise yabancı dil eğitimi ihmal edilmez ama üniversiteye giriş sınavı olan YGS-LYS hazırlık çalışmaları bu dönemde ciddi bir ivme kazanır.
Her hafta düzenli uygulanan YGS, LYS ve ders denemeleri, soru çözüm saatleri ve etüt tamamlama çalışmalarıyla kurs ve özel derse gerek kalmayacak şekilde bir akademik program izlenir.
Sınav Koleji Liselerinde öğrencilerin biri ya da bir kısmı değil hepsi üniversiteye gider. Üstelik okul olarak YGS-LYS’de Türkiye birinciliği derecesine sahiptir.
Ayrıca öğrencilerin en çok bu dönemde ihtiyaç duyduğu rehberlik ve danışmanlık çalışmalarına özel önem verilir. Rehber öğretmenler her öğrenciyle birebir ilgilenir ve meslek, kariyer, üniversite hazırlık ve veli-öğrenci iletişimi konularında danışmanlık yapar ve destek verir.

Sınav Koleji Anadolu ve Fen Liselerinde öğrenciler için yurt dışı eğitim danışmanlığı kapsamında CERN, NASA ve Avrupa Üniversitelerine kapsamlı geziler düzenlenir. Bu kapsamda öğrenci değişim programlarıyla isteyen öğrenciler eğitimlerinin bir kısmını ABD ve Kanada gibi ülkelerde sürdürebilir..

NELER ÖĞRENDİK?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.