Sınav Kazandıran 5 Altın İpucu, Öneriler

sınav kazandıran 5 adım, sınav kazanma yolları, sınav kazanma için ip uçları, sınav kazanmak için öneriler

Sınav Kazandıran 5 Altın İpucu

Sınavları kazanmak için birbirinden farklı yollar izlenmektedir. Bu yollar genel olarak bilinir fakat uygulamada sıkıntı yaşanır. Bu nedenle öğrencilerin bu konuda oldukça bilinçlenmesi gerekmektedir. Sınavı kazanmak için uygulanan yöntemlerin rehber öğretmenler ve aileler tarafından da çok iyi bilinmesi gerekmektedir. Aksi halde çocukların yanlış yönlenmesine neden olabilir ve ters bir etki yapmasına yol açabilmektedir.

Kendinize Hedef Koyun

ygsde-dikkatRotanız olmadan yola çıkmayın. Öncelikle hedeflerinizi ve amaçlarınızı bilin, kendinizi buna göre çalışmaya motive edin. Örneğin; doktor olmak istiyorsanız bu hedefinizi her gün kendinize tekrarlayın. Etrafınıza notlar yazın. Doktorluk ile alakalı tüm bilgilere erişin. Hatta hangi üniversitede tıp okumak istediğinize kadar kendinize hedef belirleyin. Bu hedefi belirlerken puanı düşük olan bir okulu değil, maksimumum çaba gerektiren bir üniversitenin tıp puanını hedef alın. Böylece daha düşük alırsanız diğer üniversitelere girme şansınız devam edecektir. Bu sayede sınavda başarılı olmanın yollarından birini aşmış olacaksınız.

Kendinize İnanın

Bunca zaman, sayısız okulda sayısız öğrencinin üniversite okuduğu gibi sizin de okumaya hakkınız olduğunu ve bunu başaracağınızı kendinize inandırın. İnanç olmadan asla bir beklenti içerisine girmeyin. Sınav kazanmanın püf noktalarından biri de özgüvendir. Bu nedenle özgüven ve inancınızı her daim sağlam tutun. Çevrenizdekilere de bunu yansıtın ve güçlü olduğunu kanıtlayın. Sınavlara girerken de asla korkmayın ve emin adımlar ile sınav salonundaki yerinizi alın.

Kararlı Olun

Asla pes etmeyin. Birkaç saat sürecek olan bir sınav sizi korkutmasın. Kararlı olun ve bu yoldan geri dönmeyin. Özellikle de sınava çalışırken asla umutsuzluğa kapılıp kararlarınızdan vazgeçmeyin. Eğer doktor olmak hayalinizse, konular zorlaştıkça ve sınav günü yaklaştıkça bu kararınızdan asla dönmeyin ve hedef küçültmeyin. Aksine her geçen gün bilgi ile donandıkça daha fazla bu işe sarılın. Böylelikle geleceğe yönelik mesleklerden hangisini tercih edeceğinize karar verin ve sınavda başarı sağlama yollarını emin adımlar ile yürüyün.

Deneme Sınavlarına Girin

Kendinizi devamlı olarak sınava giriyormuş gibi hissetmek adına çeşitli sınavlara girin. Farklı dershanelerin sınavlarına, kendi dershanenizin sınavlarına, okullarda yapılan seviye belirleme sınavlarına ve haber aldığınız tüm sınavlara girin. Böylece sınava girmek bir kabus olmaktan çıkacak ve sizin için gayet rutin ve sıradan bir günmüş gibi hissedeceksiniz. Sınavlardan korkmamayı öğrenecek ve sınavda başarılı olmanın yollarını öğrenmiş olacaksınız. Ayrıca seviyenizi belirleyerek nerelerde eksik olduğunuzu bu sınavlar neticesinde öğrenebileceksiniz.

Sınav Motivasyonu Sağlayın

Girdiğiniz denemeler neticesinde nerede olduğunuzu, ne kadar eksiğiniz olduğunu görün ve bunları tamamlayın. Böylece her sınava girdiğinizde bir eksiğinizi daha fark edebilecek ve bu eksiği kapatabileceksiniz. Sınav motivasyonu sağlamak adına kendinize devamlı telkinlerde bulunmalı ve hep olumlu yönde düşünmelisiniz. Böylelikle negatif olan her türlü sorundan uzak kalacaksınız.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.