PYBS sınavı hakkında bilmedikleriniz

PYBS olarak adlandırılan ve öğrencilerin kazanabilmek için büyük ter döktüğü bu sınavın yani PYSB sınavı nedir? sorunun açık halde yazılmış hali parasız yatılı ve bursluluk sınavıdır. Okumak için gereken maddi gücü bulunmayan öğrenciler için düşünülüp hazırlanmış olan bu sınav sonucunda kazananlara tamamen devlet destekli maddi olanak ve kalacak yer veriliyor. Bu sayede okuma hayali PYBS sınavı hakkında bilmediklerinizolan öğrencilerin hayalleri gerçeğe dönüşüyor diyebiliriz. Burslu olarak eğitim görmek isteyen öğrencilerin özellikle ilgili sınavlardan yüksek not alabilmesi gerekir. Bu puan türleri 6, 7 ve 8. Sınıflar için SBS üzerinden yapıldığı gibi ayrıca PYSB sınav notlarından da ilgili öğrenciler seçilmektedir.

PYSB sınavı her sene Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen gün ve saatlerde yapılarak ilgili öğrencilere destek verilir. Bu nedenle bu sınava katılmak istiyorsanız ilgili resmi sitelerden sınav günlerini ve tercih rehberlerinde yazan kuralları iyi şekilde okumanız gerekir. İlgili sınava girebilmeniz için 5. Ve 11 sınıflar ve arasındaki sınıflarda okuyor olmanız gerekiyor. Ayrıca kayıt yaptırabilmeniz için gereken şartlardan bir tanesi de ailenizin bireysel olarak gelirinin devletin belirlediği değerden düşük olması gerek. Bu durumda bu sınava girebilmeye hak kazanıyorsunuz.

PYSB sınavı nedir? Sorunun bir cevabı da ilgili sınavın her sınıf derecesine göre ayrı ayrı yapılmasıdır. Yani 5. Sınıfın girdiği sınav ile 6. Sınıfın girdiği sınav aynı değildir. Sınav içinde ilgili öğrencilerin düşünce ve becerisini ölçme soruları olduğu gibi ayrıca okumuş olduğu yani bu zamana kadar öğrendikleri hakkında da oldukça öğretici sorular sorulmaktadır. İlgili sınava katılan öğrencilerin aldıkları puana göre sıralaması yapılır ve daha önceden belirlenmiş olan kontenjan değerine göre öğrenciler belirlenir. Her sınıf için ayrı bir taban puan uygulaması yapılan sistem dahilin de kazanan öğrenciler Milli Eğitim bakanlığı resmi sitesinden yayımlanır. Kazanan öğrencilerin kontenjan sınırı ve değeri öğretmen çocuğu, korumaya muhtaç olma ve bulunduğu bölgede okul olup olmadığına göre de değerlendirilir.

İlgili sınava katılan öğrencilerin gereken şartları sağlamadığı görülür ise ilgili sınavı kazansa dahi burslu olmaya hak kazanamayacaktır. Bu öğrencinin yerine bir sonraki öğrenci alınacaktır. Bu nedenle gereken şartları iyi şekilde okumanız ve gerekirse rehber öğretmenlere danışmanız gerekir. Aksi halde PYSB sınavı sizin için zamanınızı boşa harcadığınız bir sınav olmaktan ileri gitmez.

Her il ve ilçede bulunan öğrenci sayısına göre açılacak olan PYSB sınavları içinde kazanan öğrencilerin tamamının yerleştirilmesi sağlanacaktır. Aksi halde öğrencilerin bulundukları bölgeye yakın olan bir okula gönderilmesi de sağlanabilir. İlgili sınav hakkında daha fazla bilgi alabilmeniz için milli eğitim bakanlığı resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz. PYSB sınavı nedir? Sorusu ve sınav hakkında bilmeniz gereken her türlü bilgiyi ilgili kılavuzdan bulabilirsiniz. Ayrıca ilgili internet sitemizden de PSYB ve diğer tüm sınavlar hakkında bilgi alabileceğiniz unutmayın.

 

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.