Okullarda Cep Telefonu Yasaklanmalı mı?

Okullarda Cep Telefonu Yasaklanmalı mı?

Gençlerimizi teknolojiden ne kadar süre uzak tutabiliriz? Okul ortamında olmasa bile evde ya da gündelik hayatlarında bu teknoloji ile mutlaka bir araya geliyorlar ve hatta teknolojiyi olumlu kullandıkları takdirde ne denli fayda sağlayacaklarını da çok ama çok iyi biliyoruz.

Gerçekten sıkıntılı bir konu ve yasaklanmasını desteklediğimizde onları teknolojiden kaçırmış oluyoruz. Fakat yasaklanmadığı zamanlarda da motivasyon kaybı yaşıyorlar. Gelin hep birlikte artılarına ve eksilerine göz atalım ve kararı da bu durumda sizlere bırakalım.

Motivasyon!

Ders esnasında cep telefonu ile uğraşan bir çocuk düşünün. Arkadaşları ile mesajlaşıyor ya da sıkıldığı anlarda oyun oynamaya başlıyor. Bu durum motivasyonu sizce nasıl etkileyecektir? Elbette olumsuz. Alında ders esnasında cep telefonlarının toplanması ya da yasaklanması mantıklı bir hareket gibi geliyor. Aksi takdirde bunun önüne geçemeyiz ve dersi dinleyen öğrenci sayısı da her geçen gün biraz daha azalacaktır.

Ders esnasında telefonuna gelecek bir mesaj çok kısa süre içerisinde ve çok kolay bir şekilde dikkatini dağıtabilir ve onu dersten uzaklaştırabilir. Ne yazık ki bu açıdan bakıldığında okulda cep telefonu kullanmanın pek de faydalı ve olumlu bir eylem olmadığını net bir şekilde görebiliyoruz. Bu konuda sözü yetkililere bırakmak kesinlikle daha doğru ve daha sağlıklı bir hamle olacaktır.

Okul Ortamının Deşifre Edilmesi

Ne yazık ki sosyal medyada çok fazla görüntü var ve öğretmenlerimizin ders sırasındaki hareketleri ya da tavırları da sosyal medyaya servis ediliyor. Özel hayatın gizliliği ya da eğitim kurumlarının ifşası gibi konuları düşündüğümüzde cep telefonlarının yasaklanması daha doğru ve daha sağlıklı olacak gibi görünüyor. Bu konuda birtakım yaptırımlara ihtiyacımız olabilir ancak öğrencilerin açısından baktığımızda ve düşünmeye çalıştığımızda bu sefer de onları haklı buluyoruz.

Artık teknoloji derini yaşıyoruz ve çocuklarımızın da bu devre adapte olduklarını görebiliyoruz. Onları teknolojiden ayırmaya çalışmak pek doğru değil. Yazımızın başında da ifade ettiğimiz gibi her iki taraf için de sıkıntılı bir konu ve bunun kararını da yetkililer vermelidir.

Teknoloji Dünyasında Cep Telefonu Kullanımı

Akıllı telefon kullanmayan kaldı mı? Yediden yetmişe milyonlarca insan bu telefonları tercih ediyor ve gündelik hayatlarımızı esir aldığını da net bir şekilde görebiliyoruz. Artık birçok farklı ihtiyaç için önce telefonlara sarılıyoruz ve internet erişimi de bir tek tık ile mümkün hale geliyor.

Böylesine gelişmiş bir çağda cep telefonu yasaklamak ilkellik olabilir ancak eğitim ortamında doğru bir karar gibi de görünüyor. Gerçekten sıkıntılı bir konu ve karar vermek ne yazık ki bir hayli zor olacaktır. Neredeyse telefon bağımlısı olmuş durumdayız ve hatta cep telefonlarımızın şarjı bittiğinde delirecek gibi oluyoruz.

Bu bağımlılık bizi nereye götürür ya da doğru bir bağımlılık mı bilemiyoruz ancak teknoloji çağı ile birlikte daha fazla adapte olacağımız kesin. Okullarda cep telefonu yasaklansın konusu sık sık gündeme geliyor ancak net bir öneri ya da tavsiye sunulmuş değil.

Cep telefonu kullanımını tamamen engellemek neredeyse imkansız ve yasaklara rağmen binlerce öğrenci bir şekilde okula cep telefonu götürmeye devam ediyor. Eğitimcilerin işi gerçekten zor ve bu konuda karar almak da bir o kadar zor görünüyor. Bunun kararını sizler de verebilirsiniz ve eğer çocuğunuz cep telefonu olmadan da yapabiliyorsa bırakın eğitim sürecinde telefonsuz kalsın ve bu onun için daha faydalı olacak diye düşünüyorsanız sizler de birtakım yaptırımlar uygulayabilirsiniz.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.