Öksürük için doğal bitkisel çözümler

öksürük nasıl geçer, balgamlı öksürük nasıl geçer, öksürük nasıl geçer bitkisel, öksürük için şifalı bitkiler ibrahim saraçoğlu

bir oksuruge-sogan-kuruÖKSÜRÜK İÇİN DOĞAL ÇÖZÜMLER

Kış aylarında hepimizin karşılaştığı ve can sıkıcı bir problemdir bitmeyen öksürükler. Özellikle çocuklardaki öksürük oldukça can sıkıcı ve bunaltıcı olabilmektedir. Hastane, doktor ve antibiyotik tedavileri şeklinde süreç uzarda uzar. İlaçların ham maddeleri bitkilerdir. Hangi bitkinin neye iyi geldiğini bilsek emin olun ilaçlara bu kadar bağımlı olmayız. Öksüreği doğal yollarla geçirmenin çok farklı yolları bulunmaktadır.

öksürük NEDİR?

öksürük bir hastalık değil hastalığın belirtisidir. Solunum yollarının koruyucu reflekside diyebiliriz. Bizi uyarır ve sağlığımız için tedbir almamızı öğütler.

ÖKSÜRÜK BAŞLAMADAN ÖNCE ALINMASI GEREKEN TEDBİRLER

*Vücudumuzun bağışıklık sistemini güçlendirmek için bal ,pekmez gibi protein değeri yüksek besinleri sıklıkla tüketmeliyiz. Keçiboynuzu özü bağışıklık sistemi için çok yararlıdır.

*Dışarı çıkarken ağzımızı ve boynumuzu kaşkol,atkı gibi sıcak tutacak malzemelerle korumalıyız,

*İçtiğimiz suyun oda sıcaklığında olmasına dikkat etmeliyiz,

*Sıcak soğuk ısı farklarına dikkat etmeliyiz,

*Kapabalık ortamlarda, havasız mekanlarda çok fazl kalmamalıyız.

ÖKSÜRÜK İÇİN DOĞAL ÇÖZÜMLER

Ballı Turp : öksürük başladıktan sonra ilaç kullanmadan bu sıkıntıdan doağl yollardan kurtulmak isteyenlere önerimizdir. Siyah renkli bir adet turp alıyoruz, güzelce yıkıyoruz. Turpun geniş olan üst kısmını bir bıcak yardımıyla oyuyoruz. Turpu oyarken yan taraflarının yırtılmamasına dikkat ediyoruz. İçini boşalttığımız turpun, içine organik balla dolduruyoruz. Altı boş kalacak şekilde bir kaba yerleştiriyoruz. 24 saat sonra balın turp içerisinde eriyerek aşağıdaki kapta biriktiğini göreceksiniz. Bir kaşık alıp içine limon sıkıp içerseniz öksürüğe karşı faydasını göreceksiniz.

Soğan Kürü: Soğanın ne kadar faydalı olduğunu bilmeyen yoktur. Sarı renkli bir adet soğanı parçalıyoruz. İki bardak su ilave edip kaynatıyoruz. Daha sonra ocaktan indirip soğumasını bekliyoruz. Bir tülbent yardımıyla süzüp içiyoruz. Hazırladığımız kürü devamlı kullanmıyor her seferinde taze yapmayı tavsiye ediyoruz.

Meyan Kökü : öksürük tedavisinde uzun yıllardır tercih edilen bir bitkidir. Aktardan aldığınız 100 gram meyan kökünü 2 litre suda 10 dakika kaynatıyoruz. 24 saat beklettikten sonra aç ya da tok karnına günde 3 -4 bardak tüketebilirsiniz.

Karabiber Çayı : Yaşı ilerlemiş olanlar bu çayı iyi bilirler. Büyüklerimizin çok tükettiği bir bitkisel karışımdır. Kaynamış bir kupa suyun içine taze çekilmiş 1 tatlı kaşığı karabiber atıyoruz, 2 çorba kaşığı organik bal ilave ediyoruz. Üzerini çay tabağı ile kapatıp 10 dakika bekleyip, içiyoruz. Özellikle balğamlı öksürüklerde çok etkilidir. Aman kaşıkların ölçüsünü karıştırmayın J

Kekik Çayı: Kekik harika bir öksürük önleyici ve öksürük gidericidir. Özellikle dağ kekiği çok etkilidir. Kaynamış bir kupa sıcak suya 2 çay kaşığı kekik ilave ediyoruz ve demlenmesi için 10 dakika bekliyoruz. İçerisine limon ve bal ilave ederek tüketiyoruz.

Kronik hale gelmemiş öksürüklerde doğal yollarla kendinizi tadavi edebilirsiniz. Geçmeyen öksürüklerde doktora başvurmayı ihmal etmeyin.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlunun  Öksürük ve Balgam için Soğan Kürü :

* Bir orta boy sarı soğanı 6 yada 8 bölün. 2 bardak su ilave edip, kaynatın. Daha sonra soğumaya bırakıp, ılıyınca için. Her defasında, yeniden hazırlayıp taze, taze için. eze bölüp bir buçuk bardak su ilave ederek bunu bir miktar kaynatıyoruz. Daha sonra ılımaya bırakarak ılık bir şekilde içiyoruz. Fazla beklemiş suyu içmeyin yeniden hazırlamanız daha uygun olacaktır.

Öksürüğünüz Balgamlı ise :

* Yarım litre suya, 7-8 tane keçiboynuzunu kırarak atın ve kaynatın. Kaynamış bu suyu sabah ve akşam aç karnına için. 3 gün sonra balgam atmaya başlarsınız. Özellikle sigara tiryakilerinin bu kürü uygulamaları tavsiye edilir.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.