Lise Öğrenci Nakil ve Geçişleri 2016-2017

Hazırlık Sınfları ile ilgili nakil ve geçişler Kasım ayından sonra yapılmayacaktır. Tüm Ortaöğretim kurumlarının sınıf seviyesinde ise Aralık ve Mayıs ayları içerisinde nakil ve geçişler yapılmayacaktır.

meb_yonetmelik

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin Nakil ve Geçişlerle ilgili aşağıda belirtilen maddeleri gereği HAZIRLIK SINIFLARI İLE İLGİLİ NAKİL VE GEÇİŞ İŞLEMLERİ KASIM AYINDAN SONRA TÜM ORTAÖĞRETİM KURUM VE SINIF SEVİYELERİNDE İSE ARALIK VE MAYIS AYLARI İÇERİSİNDE NAKİL VE GEÇİŞLER YAPILAMAYACAKTIR.

Bu nedenle Nakil ve Geçiş yapmak isteyen öğrenci ve velilerine gerekli bilgilendirmenin okul müdürlüklerince yapılarak 29 KASIM 2016 – SALI GÜNÜ MESAİ BİTİMİNE KADAR NAKİL BAŞVURULARININ doğru bir şekilde e-Okul Yönetim Bilgi Sistemine girilerek 30 KASIM 2016 – ÇARŞAMBA GÜNÜ NAKİL KABUL ONAY VEYA RED İŞLEMLERİNİN mutlaka doğru bir şekilde yapılması gerekmektedir.

OOKY-Madde 38- (4) (Değişik:RG-1/7/2015-29403) a) (Değişik:RG-28/10/2016-29871)

Nakil ve geçiş başvurusu, ARALIK VE MAYIS AYLARI HARİÇ OLMAK ÜZERE HER AYIN İLK İŞ GÜNÜNDEN BAŞLAYARAK SON İŞ GÜNÜNDEN ÖNCE veli tarafından çalışma saatleri içerisinde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne dilekçe ile yapılır. Başvuru, öğrencinin nakil şartlarını taşıması halinde naklen gidilmek istenilen okul müdürlüğüne e-Okul sistemi üzerinden iletilir. ONAY VEYA RET İŞLEMİ NAKİL İSTENİLEN OKUL MÜDÜRLÜĞÜNCE E-OKUL SİSTEMİ ÜZERİNDEN AYIN SON İŞ GÜNÜ ÇALIŞMA SAATLERİ İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞTİRİLİR.

OOKY-Madde 38- (6) (Değişik:RG-1/7/2015-29403) Nakil şartlarının taşınması durumunda;

a) Hazırlık sınıflarından hazırlık sınıfı bulunmayan okulların 9 uncu sınıflarına, hazırlık sınıfı bulunmayan okulların 9 uncu sınıflarından hazırlık sınıflarına yeterlilik sınavı aranmadan,

b) Hazırlık sınıfı bulunmayan okulların 9 uncu sınıflarından hazırlık sınıfı bulunan okulların 9 uncu sınıflarına yeterlilik sınavına bağlı olarak

İÇİNDE BULUNULAN ÖĞRETİM YILININ KASIM AYININ SON İŞ GÜNÜNE KADAR NAKİL VE GEÇİŞ YAPILABİLİR. BU AYDAN SONRA BU SINIFLAR ARASINDA NAKİL VE GEÇİŞ YAPILAMAZ. Ancak, hazırlık sınıfı olan okulların kendi aralarındaki nakil ve geçişler bu Yönetmeliğin nakillerle ilgili hükümlerine göre yürütülür.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.