KYK Öğrenim Kredisi Çıktı, Almalı mıyım?

Geçtiğimiz günlerde KYK burs, kredi sonuçlarını yayınladı.

Bu yayınlanan listeden üniversite öğrencileri kendilerine katkı kredisi mi, öğrencim kredisi mi yoksa burs mu çıkıp çıkmadığını takip etti.

Bunlardan özellikle öğrenim kredisi çok dikkat edilmesi gereken bir kredi çeşididir.

Çünkü öğrenim kredisinin geri ödemesi vardır ve gerçekten insanlar üniversiteyi bitirdikten sonra öğrenim kredisini ödemekte zorlanabiliyorlar.

Bir üniversite öğrencisi her ay aldığı öğrenim kredisini nasıl olsa öderim diye dikkatsizce harcıyorsa bunun acısını ilerde çok çeker.

Özellikle şunu vurgulamak isteriz ki paraya gerçekten ihtiyacınız varsa öğrenim kredisini alın zaten siz paranın kıymetini bilen ve onu dikkatli harcayacak günü gelince de öğrenim kredisi borcunu düzenli bir şekilde ödeyebilecek birisiniz.

Ancak paraya ihtiyacınız yoksa sakın ama sakın öğrenim kredisi almayın çünkü çok üzülürsünüz.

Kendimden örnek vermek gerekirse okuduğum dönemde 4500-5000 TL arasında öğrenim kredisi aldım. Ödeme planı geldiğinde ise 5600-6000 TL arası bir meblayı geri ödeyeceğimi gördüm ve bu ödemeyi 2 senede yapmam gerekiyordu. Toplu ödemelerde de büyük bir indirim olmuyordu. Hiç ihtiyacım yokken alıp harcadığım öğrenim kredisi bana gerçekten dert olmuştu ve pek çok arkadaşıma da.

Şunu unutmayın ister işe girin ister girmeyin üniversiteniz bittikten 2 yıl sonra öğrenim kredisini ödemeye başlayacaksınız ve 4 senede aldığınız parayı iki senede ödeyeceksiniz.

Onun için öğrenim kredisi alırken çok dikkatli davranın. Söylediklerimi unutmayın 🙂

Bu yazının tüm hakları sorubak.com’a aittir.

“KYK Öğrenim Kredisi Çıktı, Almalı mıyım?” üzerine bir yorum

  1. Eğer borçları için BILS ödemek ve yerleşmek için acil paraya ihtiyacım var mı evet e-posta ise:.

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.