Kpss Puanı Geçerlilik Süresi Nedir?

Kpss puan geçerlilik süresi hakkında kpss adaylarının kafası çok karışıyor.

Kpss adayları sınava girdikten sonra kpss puanlarının ne kadar süre geçerli kaldıklarını çok merak ediyorlar ve bunu sorubak.com üzerinden bize sürekli soru olarak iletiyorlar.

Bizlerde sorubak.com ekibi olarak siz değerli ziyaretçilerimize kpss puan geçerliliği hakkında bilgiler vermek istedik.

Kpss puan geçerliliği kpss’ye giren kpss adaylarının girdikleri kpss sevilerine göre değişir.

Kpss puanı sürelerini şöyle listeyebiliriz :

Kpss ortaöğretim puan geçerliliği : Kpss ortaöğretim 2 yılda bir yapılmaktadır ve kpss ortaöğretim puan geçerliliği 2 yıldır. Yani 2012 kpss’ye girmiş bir adayın kpss puanı 2014 kpss ortaöğretime kadar geçerli olacaktır.

Kpss önlisans puan geçerliliği : Kpss önlisans 2 yılda bir yapılmaktadır ve kpss önlisans puan geçerliliği 2 yıldır. Yani 2012 kpss’ye girmiş bir adayın kpss puanı 2014 kpss önlisans kadar geçerli olacaktır.

Kpss lisans puan geçerliliği : Kpss lisans her yıl yapılmaktadır ancak kpss lisans puan geçerliliği de 2 yıldır. Burada dikkat edilmesi gereken bir husus vardır. Kpss lisans adayları çift yıllarda girip aldıkları kpss puanları ile kpss-b veya kpss-a kadrolarına başvuru yapabilirler. Ancak tek yıllarda girdikleri kpss lisans puanları ile sadece kpss-a kadrolarına başvuru yapabilirler.

Kpss öğretmenlik puan geçerliliği : 2011 yılına kadar kpss öğretmenlik puan geçerliliği 2 yılken yapılan düzenlemeler ile artık kpss öğretmenlik puan geçerliliği 1 yıldır.

Bu yazını tüm hakları sorubak.com’a aittir.

Bu konu hakkındaki sorularını aşağıdaki yorum kısmından sorabilirsiniz.

“Kpss Puanı Geçerlilik Süresi Nedir?” üzerine 3 yorum

  1. merhabalar, 2014 kpps lisans sınavına mezun olabilecek düzeyde girdim. (Aöf 4. sınıf). Bu yıl yanı 2015 kpss lısansa basvuru yapabılırmıyım ? tesekkurler. kolay gelsın

    Cevapla
  2. eşim sınıf öğretmeni mezunu ve 2012 temmuz kpss sınavına girdi 2012 p10 dan 83..puan aldı (eğitim) 2012 p3 den ise 85.. (memurluk puanı) puan aldı şimdi eşim bu puanlarına memurluk kpss b gurubunda tercih hakkı ne kadardır yani 2013 haziranında tercih yapabilecek mi ( 2 yıl geçerli mi bu puanı) bir de gümrük muhafaza memurluğuna başvuru yaptık fakat mülakat listesinde ismi çıkmadı daha az puanlı kişilerin listede ismi çıkarken eşimin çıkmadı neden olabilir acaba bir bilginiz varmı gümrük bakanlığına e-mail attım ama geri bilgilendiren olmadı teşekkür ederim

    Cevapla
  3. Merhabalar

    kpssye mezun durumda olup önlisanstan girdim ve haliyle 19-28 kasım 2012de tercih yapmadım.

    acaba 2013te kpss tercihleri hangi dönemde yapılacak. Haziran ayında mezun olacagım sızce acıkta kalır mıyım ?

    Cevapla

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.