Kent Koleji bursluluk sınavı 2020 ne zaman?

Kent Koleji bursluluk sınavı 2020 ne zaman? Kent Koleji bursluluk sınavı 2020 yılı için açıklandı. Kent Koleji bursluluk sınav tarihi 2020 başvuru tarihleri ve başvuru adresi açıklandı.

Seviye belirleme ve burs ödüllü olan bu sınavlara hangi öğrenciler katılacaktır?

16 Şubat 2020 tarihinde 2 oturum olarak düzenlenecek bu sınavın saat 10:00’daki ilk oturumuna bu yıl 4., 5., 6. ve 7. sınıfta; saat 14:00’deki ikinci oturumuna ise bu yıl 8.,9.,10. ve 11. sınıfta öğrenim gören ve Özel Kent Koleji kampüslerinde kayıt ve burs hakkı kazanmak isteyen tüm yeni kayıt başvurusu yapan öğrenci adayları katılabilir.

Sınav başvurusu nasıl yapılacaktır?

Öğrenci adına okul kurumsal web sitesinde sınav başvurusu kısmından  (https://www.kentkoleji.com.tr/sinav-basvuru) başvuru yapılmalıdır. Öğrenci hangi kampüste  sınava girecekse o kampüse başvuru yapmalıdır. Online başvuru sonrası sınav tarihine kadar
öğrenci ve/veya velisi sınava gireceği kampüse gelerek SINAVA GİRİŞ KARTI almalı ve öğrenci sınava bu kart ve TC Kimlik kartı ile gelmelidir.

Sınavlara Kent Koleji öğrencileri de katılacak mı?

Sınavlar 2020-2021 eğitim öğretim yılında Kent Koleji’ne yeni kayıt başvurusu yapan öğrenciler için düzenlenmiş düzey belirleme ve burs ödüllü sınavlardır. Kent Koleji’nde bu yıl 4. ve 8. sınıf okumakta olan öğrencilerimize yönelik ise bu sınavlardan ayrı bir kurum içi bursluluk sınavı uygulaması düzenlenmiştir.
*Kent Koleji’nde 5.,6.,7. ve 9.,10.,11. sınıfta okumakta olan Kent Koleji öğrencilerimizin geçen sene girdikleri bursluluk sınavından kazandıkları burs hakları 2020-2021 eğitim öğretim yılında da devam edecektir.

Soru dağılımı ve katsayıları nelerdir, puanlama nasıl yapılacaktır? 

Kent Koleji Ortaokul ve Lise Seviye Belirleme ve Bursluluk Sınavında soru dağılımları, toplam soru sayıları ve sınav süreleri (tek oturum) aşağıdaki şekilde olacaktır. Sınavda yanlış cevapların sayısı doğru cevapların sayısını etkilemeyecektir. Puan hesabında Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerinin soru başına ağırlıkları eşit olacaktır

Sınav hangi konuları kapsayacaktır? Soru tipi nedir?

Sınav öğrencinin 2019-2020 eğitim öğretim yılında okumakta olduğu konulardan yapılacaktır.
Sınavda açık uçlu soru sorulmayacak, çoktan seçmeli sistem (test) uygulanacaktır.

Bursluluk sınavı sonuçlarına göre kayıtlarda öncelik neye göre olacaktır?

Burs hakkı kazanmış bir öğrencinin bursluluk hakkından yararlanabilmesi için kayıt başvuru sırası ve kontenjan belirleyicidir. Kazanılan hak bazında burslu kontenjan dolduğunda, öğrenci bursluluk hakkını kaybeder.

Burs hakkı kazanan öğrencinin idari kayıt onayı nasıl verilir?

Kent Kolejleri’nde okuyan her öğrenci kayıt öncesi ön görüşmeye girmekte ve idari kayıt onayını takiben kaydı yapılmaktadır. Burs hakkı kazanan yeni kayıt yaptıracak öğrenciler kayıt onayı için ön görüşmeye girerler.

Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, kayıtlar ne kadar süre devam edecektir?

Sınav sonuçlarının açıklandığı bilgisi ile birlikte burslu kayıt takvimi kent koleji resmi web sitesi üzerinde açıklanacaktır.

NELER ÖĞRENDİK?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.