Kara pirincin faydaları

kara pirincin faydaları, kara pirinç faydaları, kara pirinç nasıl pişirilir

Sofraların olmazsa olmazı beyaz pirinç konumunu biraz biraz kara pirince bırakıyor. Antosiyaninler, A vitamini, protein bakımından olabildiğince varlıklı olan kara pirinç son günlerde tercih edilmeye başlandı. Gıda sayısal değeri yönünden Eskiden yalnızca Çin hükümdarları yönünden tüketilen kara pirinç Türkiye’de de üretilmeye başlanınca sofralarımızda daha fazla bulunur olamaya başladı. Biz de sizler için kara pirincin yararlarını sahibi olan bir haber derledik. Hafif fındıksı tadıyla ilgi çeken kara pirinç vejetaryenlerin de vazgeçemediği yemekleri arasında. İşte kara pirinci yararları ve kara pirinçten yapabileceğiniz tatlar…

Kara pirincin faydaları 2Siyah pirinç, gıda sayısal değeri yüksek, magnezyum ve demir yönünden varlıklı bir lif ve mineral deposudur.
Siyah pirinç beyazına miktarla daha çok magnezyum içermesi sebebiyle bilhassa kemik, sinir dokusu, kasların çalışması ve kalp sağlığı için mühim bir kaynak meydana getiriyor. Magnezyum hücrelerin enerji üretiminde de kritik bir rol oynayarak bedenin enerji seviyesini artırıyor, bağışıklık ve sinir düzenini kuvvetlendiriyor.
Siyah pirincin beyaz pirinçten bir başka bir farkı antioksidan sayısal değerinin yüksek olması. Antioksidanlar bedenin bağışıklık düzenini kuvvetlendiriyor ve ihtiyarlamanın tesirlerini azaltıyor.
Rengini antosianinler, sianidin, 3-0-beta glukositten alan, aRomasını da bilhassa asetil pirolinden alan kara pirinç genetiğiyle oynanmamış bir ürün olduğu bildiriliyor ve tamamiyle natural ve katkı bulunmayan olduğu ifade ediliyor.
Genellikle lif ve mineral varlığı yönünden yüksek olan kara pirinç vejetaryenlerin tanınmış yemeği olarak kabul ediliyor.
Amerika’daki Louisiana State Üniversitesi bilim adamları, 1 kaşık dolusu kara pirincin, bir kaşık dolusu böğürtlen ve ya yaban mersini yemişinden daha çok antosiyanin antioksidanı, lif ve e vitamini içerdiğini söylemektedir. Yabani pirinç bu yemişlere miktarla daha düşük şeker barındırmaktadır. Antioksidanlar DNA’nın hasar almasını engeller, bedendeki zararlı molekülleri emer ve insan bedeninin yaşlanmasını yavaşlatır. Siyah pirinç antioksidanlar ve magnezyum yönünden varlıklıdır. İncelemeciler kara pirincin veya bundan elde ettikleri kepeğin kahvaltılık gevreklere, kurabiyelere ve günlük yaşamdaçok tüketilen besinlere eklenmesinin yararlı olacağı fikirindeler.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.