İzmir’de hafta sonu gezilecek üç yer

İzmir’de Hafta Sonu Gezilecek Yerler Hangileridir? İzmir’de hafta sonu gezilecek üç yer

İzmir’de hafta sonu gezilecek yerler olarak gezip görebileceğiniz pek çok yer bulunmaktadır. Bu yerlerden bahsetmeden önce İzmir şehrinden kısaca bahsedelim: İzmir ülkemizin nüfus yoğunluğu açısından en çok yaşanılan şehirlerinden birisidir. Doğal güzellikler ve tarihi mekanlar açısından zengin bir yapıya sahip olan İzmir için ne anlatsak az kalabilir. İzmir deyince akla taş evler, kır kahveleri gelir. Şirin köyleri e kasabalarıyla da ideal tatil beldelerine sahip İzmir şehrinde yaşayanlar için hafta sonu vakit geçirilebilecek pek çok mekan ve yer bulunmaktadır. İzmir’de ruha hitap eden hafta sonu gezip görülebilecek üç yer mekanlar içinde şu yerleri sayabiliriz;

İzmir Saat Kulesi

İzmir’de hafta sonu gezilip görülebilecek yerler içinde İzmir Saat Kulesi gidilebilecek yerlerden birisidir. İzmir deyince ilk akla gelen yerlerden birisidir saat kulesi. Şehri hiç bilmeyenler için de İzmir Saat Kulesi adeta buluşma noktası gibidir. İzmir Saat Kulesi, Padişah Abdülhamit’in tahta çıkmasının 25. Yıl olması nedeniyle Fransız mimar tarafından yapılan bir kuledir. Bu tarihi kule İzmir’in kültürünü merak edenler için gezip görülmesi gereken ideal yerlerden birisidir. İzmir Saat Kulesi mimari yapısıyla ilgi çekici bir yapıdır. Kule taş işçilik ile yapılmıştır. Kule saati de Almanya’nın hediyesi olarak ülkemize hediye edilmiştir. Bu değerli kuleyi merak edenler tatil zamanı olan hafta sonunda burasını gezip görebilirler.

İzmir Enternasyonal Fuarı

İzmir’de hafta sonu gezilip görülebilecek yerlerden birisi de İzmir Enternasyonal Fuarı’dır. Fuarda yerli ve yabancı pek çok sanatçı konser vermektedir. İzmir’de tiyatro gösterilerin de yapıldığı bir yerdir. Hafta sonu yapılabilecek aktivitelerden birisi olarak tiyatro gösterine gitmek isteyen kişiler bu fuara gidebilirler. Fuarın içinde aynı zamanda gezmeniz ya da dinlenmeniz için park ve yürüyüş alanları bulunmaktadır. Çocuklarınızı eğlendirmek için de aynı zamanda fuarın hemen yanında lunapark bulunmaktadır. Güzel ve eğlenceli bir hafta sonu geçirmek isteyen kişiler için fuar İzmir’de ideal gezilebilecek yerlerden birisidir. Dost ya da sevdiklerinizle keyifli bir hafta sonu yaşamak isteyen kişiler bu fuar alanını tercih edebilirler.

Tarihi Kemeraltı Çarşısı

İzmir’de hafta sonu gezilip görülebilecek yerlerden birisi olarak İzmir’in en eski çarşılarımdan birisi olarak Tarihi Kemeraltı Çarşısı akla gelmektedir. Çarşı İzmir Konak meydanında bulunmaktadır. Çarşıda kıyafetten, hediyelik eşyalara kadar alabileceğiniz pek çok şey bulunmaktadır. Kıyafet olarak çarşıda uygun fiyata pek çok kıyafet satın alabilirsiniz. İzmir’de hafta sonu güzel bir gün geçirmek isteyenler için çarşı gezilebilecek ve alış veriş yapılabilecek ideal merkezlerden birisidir. Çarşı içinde alışveriş dışında kahve içebileceğiniz mekanlarda bulunmaktadır. İzmir’de hafta sonunu gezerek geçirdiyseniz bir mola arası vermek için çarşı içindeki kahve içilen mekanlardan birine uğrayarak güzel ve keyifli bir kahve içme molası gerçekleştirebilirsiniz.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.