Hukuk için net sayısı analizi

Hukuk Kazanmak İçin Kaç Net Gereklidir?

hukuk kazanmakYıllarca okuyan öğrencilerin tek hayali, iyi bir üniversitede okumaktır. Aileler de çocukları için maddi, manevi hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan, çocuklarına iyi bir gelecek sağlamak için çalışırlar. Her öğrenci üniversite için kendine bir hedef koyar, bir meslek belirler. Eğitimcilerin tavsiyesi de bu yöndedir. Üniversiteyi kazanmak isteniyorsanız, mutlaka kendinize bir hedef belirlemek zorundasınız. Belirlediğiniz hedefe göre, hangi derslere yoğunluk vermeniz gerektiği ortaya çıkar, daha bilinçli çalışarak hedefinize emin adımlarla ilerlersiniz. Avukat, hâkim ya da savcı olmak istiyorsanız hukuk fakültesini kazanmalısınız.

2015 Yılında Yapılan Değişiklikle Hukuk Fakültesi Puan Türü TM3 Olarak Değiştirildi

Geçtiğimiz yıllarda TM2 ile öğrenci alan Hukuk Fakültesi, bundan böyle TM3 puanı ile öğrenci almaya başlayacak. Bu sene yapılan değişiklikle, sınav sonuçlarında sözel sonuçları daha etkili olacak. Yani Hukuk Fakültelerinin TM3 puanına göre öğrenci alması; sözel netlerin genel puana etkisinin, sayısal puana göre daha fazla olması anlamına gelmektedir. YGS’de çözülen Türkçe sorusu TM3 puanına %15 katkıda bulunurken, Matematik doğrularının katkısı ise %10’dur. İkinci ve yerleştirme sınavı olan LYS’de ise matematiğin TM3 puanına katkısı %18, Türk Dili ve Edebiyatı doğrularının katkısı %28’dir.

Hukuk Kazanmak İçin Hangi Derslerden Soru Çözmek Gerekir?

2015 yılında yapılan düzenlemeler ile TM3 olarak değişen Hukuk Fakültesi puan türü, beraberinde sorular da getirmiştir. Hukuk kazanabilmek için hangi derslere ağırlık verilmesi gerektiği de bu konuda en çok sorulan sorulardan biridir. Değişen puan türü göz önünde bulundurulduğunda üniversiteye hazırlanan ve hukuk fakültesini kazanmak isteyen bir öğrencinin sayısal bölümde Matematik ve Geometri çözmesi gerekir. Sözelde ise, Türk Dili ve Edebiyatı ve Türkçe, Tarih ve Coğrafya derslerinin sorularına ağırlık vermek, bu derslerde başarılı olmak gerekir. 2014’te Hukuk Fakültesi için en düşük puan Erzurum Atatürk Üniversitesi için 393 ile kapandı. Ancak, bu sene için puanların tekrar değişme ihtimali de göz önünde bulundurulmalıdır.

Kaç Net Yaptığınızdan Çok Sınavda Kaçıncı Olduğunuz Önemlidir

“Hukuk fakültesine girebilmek için kaç net yapmalıyım?” sorusuna mevcut sınav sistemine göre kesin bir cevap vermek mümkün değildir. Çünkü her sene üniversite sınavına giren öğrenci sayısı, bölümlerin tercih oranları, sınavda sorulan soruların zorluk derecesi, üniversitelerin kontenjan sayısı sınav sonuçları üzerinde etkili olmaktadır. Üniversitelerin taban puanları, popülerliklerine göre yükselmektedir. Güncel sınav sisteminde öğrencinin net sayısına göre değil, üniversite sınavındaki başarı sıralamasını baz alarak yerleştirme yapılmaktadır.

Hukuk Fakültesine Girebilmek İçin Kaç Puan Almalıyım?

Geçen yılın sonuçlarına göre düşünürsek, Atatürk Üniversitesi 393 puanla kapattığı varsayımıyla, hukuk fakültelerine yerleşmek için 395 ile 524 aralığında puana ihtiyacınız olacaktır. 395 puan bir önceki sene temel alınarak verilmiştir, bu sene puanlar daha düşük ya da daha yüksek olabilir. Öğrencinin diploma notunun 80 olduğunu kabul edersek, okulun vereceği ek puan 48’dir. Bu durumda en düşük puanlı üniversiteye gitmek için ihtiyacınız alan ham puan 347 olacaktır.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.