Embriyo Donasyonu Tekniği Nedir?

Embriyo Donasyonu Tekniği ile ilgili Her Şey

Embriyo donasyonu kimler için uygundur sorusunun ayrıntılı cevabı yazımızda.

embriyo denasyonu nedirGünümüz şartlarında çiftlerin ihtiyaçları doğrultusunda şekillenen ve yalnızca doğal yollarda bebek sahibi olamayan çiftlere istaneden tüp bebek tedavisinin sorunlu çiftlerin bebek sahibi olabilme amaçları doğrultusunda işleyişe sahip
bir tedavidir. Bu tedavi süreci bayanın hem yaş hem de sağlık bakımından gerekli kontrolleri yapılarak başlanır. Bu tedavi yöntemi tıbben 40 yaş üzeri hamile kalmak isteyen bayanların tercihi olarak bilinir ve 40 yaş üzeri bayanların semptomik durumlarının kontrolünü amaçlayan fakat embriyo gelişime engel olabilecek pek çok rahatsızlığın olup olmadığı konusunda testlere tabii tutularak ilerleme gösteren bir yöntemdir.

Embriyo donasyonu tedavisinde izlenen aşamalar ve yaşanabilecekler

Tüm tedavilerde de olduğu gibi embriyo donasyonu tedavisinde de en önemli etkenlerden biri verici yani donor olarak seçilen bayanların doğurgan özelliğini kaybetmemiş olması ve alıcı kişi ile çok ufak farklılıklar gösterebilen fakat genel bir yüzde ile uyumluluk gösteren kan grubu ve fiziksel özellikleri bulunması son derece önem arz etmektedir. Bu tip bir tedavinin sağlıklı ilerleyişinin bütün bu özellikler dışında bağlı olduğu en büyük şey ise elbette ki alanının uzman kişilerince yapılacak tedavi ve kontrolleri olacaktır. Bu yöntem özellik 40 yaş ve üzeri yani orta yaş olarak tabir edilebilecek bayanların çocuk sahibi olabilmesinde en etkili yöntem olurken, aynı zamanda embriyo gelişim sürecindeki riskleri mümkün olanın en alt seviyesine indirebilecek bir tedavi sürecidir. Bu süreçte aynı zamanda eğer sağlıklı bir donor çevreden temin edilemez ise, sperm banklarının tercih edilmesi bu adımda anne adaylarının belirlediği özelliklerde bir embriyo seçimi amacıyla tercih edilebilen bir donor bulabilme yöntemidir.

En tedavi ve olumlu sonuç için tedavi merkezi seçimi

Bu tarz orta yaş bayanların risk taşıyan tedavilerinde de tercih edilmesi gereken tedavi merkezi yine şüphesiz alanında yüksek başarı oranlarına sahip Kıbrıs olacaktır. Kıbrıs şartlarında bu tip bir tedavi mümkün olabildiğince tıbbi imkanların kullanılması doğrultusunda 15 gün ile ifade edilebilmesi mümkün bir sürede yüksek oranda başarı ile sonlanması mümkün olurken, aynı zamanda anne adaylarının stresini sonlandıran tatil ortamını da imkanları dahilinde sağlamaktadır.

Önemli: Embriyo Donasyonu Tekniği ile ilgili  bilgiler internet ortamından derlenmiştir. Konuyla ilgili daha sağlıklı bilgi ve hastalığın tedavisi için mutlaka uzman bir hekime başvurmanızı öneriyoruz.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.