Hızlı Test Çözme Teknikleri Nelerdir?

test çözme teknikleri, test çözme teknikleri nelerdir?

Hızlı Test Çözme Teknikleri Nelerdir?

Günümüzde öğrencilerin en çok karşılaştığı problemlerin başında hızlı test çözme teknikleri gelmektedir. Sınavlarda başarıyı yakalayabilmek için hızlı test çözme yeteneklerinin geliştirilmesi gerekir. Aksi halde sınavlarda zaman problemi yaşayanların sınavları başarısızlıkla sonuçlanabilir. Hızlı test çözme tekniklerini uygulayarak sınavlardaki zaman kaybının önüne geçebilirsiniz.

Soruları Hızlıca Gözden Geçirmeniz Gerekir

Test çözme tekniklerinden ilki soru kitapçığını 30 saniye içerisinde hızlı bir şekilde gözden geçirmeye çalışın.  Bu gözden geçirme hareketi ile sınavdaki sorular hakkında genel bir yargıya varmanızı sağlayacaktır.

Emin Olmadığınız Soruları İşaretlememelisiniz

En çok yapılan yanlışlardan biri emin olunmayan soruların işaretlenmesidir. Sınav esnasında soru çözerken emin olmadığınız soruları çözmek sizlere fayda sağlamayacağından dolayı bu soruların boş bırakılması daha doğru olacaktır.

26215412_testcozmetekniklerivesinavstratejileri__019

Soruları İyi Anlamaya Çalışın

Soru çözerken en çok karşılaşılan problemlerin başında sorunun tam olarak anlaşılamaması yatmaktadır. Bu sebeple soru kökünün iyi bir şekilde anlaşılması gerekir. Soru kökü anlaşılmadan çözülmeye çalışılan sorular hem hızınızın düşmesine neden olur hem de soruları yanlış cevaplamanıza neden olabilir. Soru çözerken çözdüğünüz soruya odaklanmalı ve diğer sorularla ilgilenip hem vakit hem de dikkat dağınıklığına neden olmamalısınız.

Kolay Sorularla Karşılaşabilirsiniz

Sınav sisteminin zorluğu nedeniyle kolay sorularla karşılaştığınızda ikileme düşebilirsiniz. Sorgulamacı bir yapıya geçerek bu kadar kolay bir soru sorulamayacağını düşünebilirsiniz. Ancak kolay soruların test tekniğinin bir parçası olduğundan dolayı dikkat etmenizde fayda bulunmaktadır.

Boş Bıraktığınız Sorulara Geri Dönün

Sınav esnasında boş bıraktığınız sorulara bütün soruları bitirdikten sonra tekrar dönmeniz faydalı olacaktır. Sınav kaygısı nedeniyle göremediğiniz bir detayı ikinci bir turlama da görebilir ve soruyu çözebilirsiniz.

Uzun Sorulardan Korkmayın

Sınav sistemindeki değişiklikler sonucu ağırlıklı olarak uzun paragraflı sorular sorulmaya başlanmıştır. Ancak uzun sorulardan korkmamalısınız. Uzun sorularda daha fazla ipucu bulunduğundan dolayı okuma hızını geliştirmeniz oldukça faydalı olacaktır.  Uzun sorular çözülürken önce soru kökü okunmalı ardından paragrafın okunması faydalı olacaktır.

Doğru Cevabı Bulabilmek İçin Eleme Yöntemini Kullanın

Doğru test çözme teknikleri ile soruları daha kolay çözebilirsiniz. Zorlandığınız bir soruda önce soru kökünü okumalı ardından kesinlikle cevabı olamayacağını düşündüğünüz şıkları elemelisiniz. Böylece daha az seçenek bırakarak doğru cevaba ulaşabilme şansınızı arttırabilirsiniz.

Soru Köklerini Doğru Okuyun

Sınavlarda karşılaşılan en büyük sorunlardan biri de soru kökünün doğru okunmamasıdır. Olumlu ve olumsuz soruları iyi ayırt etmek gerekir. Bu nedenle soruları dikkatli bir şekilde okumalısınız. Ayıca dikkat problemlerini önlemek için soru kökünün kalem kullanılarak okunması basit hataları önleyebilir.

images

Sorulara Ön Yargıyla Yaklaşılmaması Gerekir

Uzun paragraflı ve karışık sorular sınav anında çözülmesi en zor sorular gibi görünür ve atlanır. Ancak bu yöntem ile birçok soru atlanabilir ve çok az soruya cevap vermiş olursunuz. Bu doğru bir test çözme yöntemi değildir. Bu nedenle en karışık ve uzun sorulara bile ön yargılı davranmadan okumalı ve cevap vermelisiniz.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.