Hamilelik Haftası Nasıl Hesaplanır?

Hamilelik Haftası Nasıl Hesaplanır?

Hamile kalan anneleri büyük bir heyecan kaplar. Bebeğini avucuna almanın hayali ile hemen takvimi eline alıp bebeğin doğuş zamanını kestirmeye çalışır. Bebeğin doğacağı tarihi hesaplamaya hamilelik haftası hesaplama denir. Bu tarihi hesaplamak için bir çok yol vardır.  Bu yolların bir çoğu sizi yanlış tarihe götürebilir.

Doğru hamilelik hesaplanırken hesaplamaya döllenme günü değil son adet tarihi baz alınmalıdır.  Gebelik son adet tarihinden 15 gün sonrayı işaret eder. Hamilelik haftası hesaplama için şu yollar kullanılır:

Negele Yöntemi ile Hamilelik Tarihi Hesaplama

Bu yöntemde tarih olarak son regl tarihinin ilk günü baz alınarak hesaplanır. Bugüne 7 gün ilave edilerek 3 ay geri doğru sayılır. Annenin düzenli adet görmemesi, anne adayının yumurtlama tarihinde değişiklikler yaşaması hamilelik hesaplamalarında size doğru tarihi vermeyebilir. Bu durumda ilk 3 ay içinde yapılan ultrason teknikleri baz alınması gerekir.

Hamilelik süresi 40 hafta üzerinden hesaplanır. Bunun temel nedeni 1 ayın tam 4 hafta olmamasından kaynaklanır. Doktorlar hafta hesabı üzerinden konuşmalarının sebebi hamilelik dönemindeki durumların haftalar üzerinden hesaplanmasıdır.

Hamilelik süresi hesaplanırken her şey normal durumlar için geçerlidir. Bu anlamda bazı çocukların 7. ayda da doğdukları düşünüldüğünde bu hesaplamalar bize kesin sonuçlar vermez. Kesin sonuçları doktor kontrolünde öğrenebilirsiniz. Bebeğin kalp atışlarını izlerken doktorlar size bebeğinizin kaç haftalık olduğunu net olarak söyleyebilirler.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.