Hamile Olduğunuzu Gösteren 9 İşaret

Hamile Olduğunuzu Gösteren 9 İşaret

Hamile kalıp çocuk sahibi olmak bütün anne adaylarının ortak hedefidir. Bu hedefe ulaşmak için büyük emek sarf eden anne adaylarımız yazı dizimizi dikkatle okusun. Hamile olduğunuzu gösteren 9 işareti uzman kadın doktorlarımız tespit etti. Bizde onların ağzından dökülen sözleri kendi lisanımızla çevirip yazı dizisine dönüştürdük.

Hamileliğin 9 işareti şunlardır:

1- Yorgunluk: Gebe kalan kadında halsizlik ve yorgunluklar görülür. Hamilelikle birlikte metabolizmanın çalışma temposu arttığı için kadınlarda yorgunluk ve halsizlik durumlarının görülmesi normaldir. Gebelik sürecinde progesteron hormonunu vücut fazla salgılar. Bu hormona bağlı olarak kadınlarda yorgunluk hissi görülür.

2- Memelerde hassasiyet ve büyüme: Gebeliğin ilk aylarında anne vücudunda hormonel kaynaklı değişiklikler görülür. Göğüslerde karıncalanma kaşınma ve büyümeler görülebilir. Bu duruma bağlı ağrılar oluşur.

3- Mide bulantısı ve kusmalar: Hamileliğin en belirgin belirtisi kusma ve mide bulantılarıdır. Hormonlardaki değişikliğe bağlı olarak ortaya çıkar.

4- İştah Açılması ve tiksinmeler: Bir çok anne adayında iştah açılmaları görülür. Yedikçe yemek ister. Doymak bilmezler. Kimi durumda iştah açılmasına karşın tiksintiler meydana gelebilir.

5- Sık idrara çıkma: Hamileliğin erken belirtisi olarak idrara çıkma bilinir. Gece uyanmalar ve sık idrar yapma durumları hamileliğe işaret eder.

6- Baş dönmeleri: Hamilelerde baş dönmesi çok sık görülür.

7- Ruhsal durum değişikliği: Anne adayı hormonlardaki değişime bağlı olarak stresli bir yapıya bürünebilir. Kolay sinirlenebilir ve duyguları çabuk değişebilir.

8- Hafif kanamalar görülür.

9- Adet kanamasında gecikmeler yaşanır.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.