Günlük Hayatta Kullandığımız Dini İfadeler

İnsan başkalarıyla bir arada yaşayan, akıllı, düşünen, konuşan ve inanan bir varlıktır. Bu özelliklerinden dolayı yeryüzündeki varlıklar içinde önemli bir yere sahiptir. Toplumsal bir varlık olan insan duygu, düşünce ve isteklerini başkalarına konuşarak anlatır. İnsan, inanan bir varlık olduğu için de konuşurken bazı dini ifadeler kullanır.

Örneğin; Allah(c.c), peygamber, hamd, şükür, helal, haram, sevap ve günah gibi dini ifadeleri kullanır. Çevremizde ,okulda, evde ,sokakta ; arkadaşlarımız, ailemiz ve öğretmenlerimizden bu kavramları duymuşuzdur. Şimdi bu kavramları öğrenelim.

Selamlaşma İnsanlar arasındaki iletişim selamla başlar. Birbiriyle karşılaşan iki insan önce selamlaşır; sonra da konuşur ve tanışır. Selamla başlayan bu iletişim, kişiler arasında dostluk ve kardeşlik ilişkisine kadar uzanacak bir yol olur.

Okulda, çarşıda, pazarda, camide selamlaşma ile başlayan insan ilişkileri, zamanla gelişerek dostluğa ve kardeşliğe dönüşür. Selamlaşma; sevginin, dostluğun, arkadaşlığın, kardeşliğin ilk adımıdır.

Selam, merhaba, hayırlı sabahlar, hayırlı akşamlar, selamün aleyküm selamlaşma ifadelerinin bazılarıdır

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.