Gre sınavı nedir?

GRE SINAVI NEDİR?

gre

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Türkiye de dâhil olmak üzere pek çok ülkede ki İngilizce eğitim vermekte olan üniversitelerin özellikle sosyal bilimler ve mühendislik alanlarında ki doktora ya da yüksek lisans programlarına girebilmek için uygulanmakta olan bir sınavdır. GRE, Educational Testing Service aracılığıyla Gre Revised General test şeklinde hazırlanmakta ve uygulanmaktadır.

GRE Sınavına Kimler Katılabilmektedir?

Yurt dışında ya da yurt içinde İngilizce eğitim vermekte olan üniversitelerin herhangi birinde doktora ya da yüksek lisans yapmak isteyen herkes bu sınava rahatlıkla girebilmektedir.

GRE Sınavı İçin İngilizce Düzeyi Ne Olmalıdır?

GRE sınavına girmek isteyen her adayın en az upper intermediate düzeyinde ya da üstünde genel bir İngilizce bilgisine sahip olması tercih edilen durumlar arasındadır. GRE sınavına hazırlık için gidilen yerlerde zaten genel olarak İngilizce bilgisi belirli bir seviyede olan öğrenciler ayrılırlar. Çünkü GRE daha çok taktik bilmeye yönelik bir sınavdır ve İngilizce bilgisi olan öğrencilere genellikle daha hızlı performansta soru çözme kabiliyeti kazandırılmaya çalışılır. Sınav için verilmekte olan eğitim genellikle, uygulamaya yöneliktir. Bu sebeple genel İngilizce derslerini içermemektedir. Verilecek olan tüm dersler, laboratuvar ortamında, alanında uzman çalışanlar tarafından verilmektedir.

GRE Sınavının Geçerlilik Süresi Ne Kadardır?

GRE maksimum 5 yıl süreyle geçerli olan bir sınavdır. Bunun haricinde bazı kuruluşlar bu süreyi 2 yıl ile sınırlamışlardır. Bilgisayar sistemi tabanlı olan GRE’ye yılda en fazla 5 kez girilebilmektedir. Girmek istediğiniz dönemler arasında da en az 1 ay süre olmalıdır.

GRE Sınavı İçin Ödenecek Ücret Tutarı Ne Kadardır?

Girmek istediğiniz sınav türüne göre değişiklik gösteren ücretler, GRE Revised General Test için 175 dolar, Subject test için ise 150 dolar olarak belirlenmiştir.

GRE Revised General Test Sınavı Başvuruları Nasıl Yapılmaktadır?

GRE bilgisayar tabanlı bir sınav olduğundan dolayı başvurularınızı, telefonla, faksla, posta yoluyla ya da online olarak 4 şekilde yapabilme şansınız bulunmaktadır.

Online başvuru için; ETS web sitesine girerek MY GRE hesabı açtırmanız gerekmektedir. Sonrasında site sizden bir profil oluşturmanızı ister. Bu işlemi de tamamladıktan sonra başvuru işlemlerinize başlayabilirsiniz.

Telefonla başvuru için; test yapılmadan en az 2 iş günü öncesinde 31-320-239-540 numaralı telefonu arayarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Faks ile başvuru için; başvuru formunu doldurarak sınav gününden bir hafta önce 31-320-239-541 numarasına faks göndermesi yeterlidir.

Posta yoluyla başvuru yapmak için; gerekli başvuru formunu doldurduktan sonra sınav gününden 3 hafta öncesinde,

Prometric

Attn: PTC Registrations Europe

P.O. Box 2024,

8203 AA Lelystad,

Lelystad, The Netherlands adresine göndermeleri gerekmektedir.

GRE Subject Test Sınavı Başvuruları Nasıl Yapılmaktadır?

GRE Subject Test, yalnızca paper based yapıldığından dolayı Türkiye’de sadece Ankara Türk Amerikan Derneğinde ve İstanbul Robert Koleji’nde yapılabilmektedir. Başvurular GRE Revised General Test başvurularından ikisi olan online ya da posta yolu ile gerçekleştirilebilmektedir. Bu başvuru yöntemlerinde ki adres ve web sitesi GRE Revised General Test başvuruları ile aynıdır.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.