Findeks Kredi Notu Hesaplama İşlemleri

Findeks kredi notu hesaplanırken vatandaşların kredi, kredi kartı ve borç ödeme alışkanlıkları vb. farklı etkenler göz önünde bulundurulur. 1 ile 1900 arasında değişen findeks kredi notunda 1900 sayısına doğru ilerledikçe risk seviyesi düşer. Kendi findeks kredi notunuzu kolayca öğrenebilirsiniz fakat başkasına ait kredi notunu öğrenebilmeniz için onay almanız gerekmektedir.

Findeks Kredi Notu Nasıl Hesaplanır? Neler Etki Eder?

Vatandaşların kredi notu hesaplanırken birçok farklı etken bulunmaktadır. Bunlardan birincisi kredi ödemelerinde ki düzenliliktir. Kredileri ödemelerinin zamanında yapılması findeks kredi notunu yükseltir. Bu durumun tam aksine kredi ödemesinin geç yapılması da kredi notunu düşürmektedir. Bu durum kredi notunun hesaplanmasında %35 bir etkiye sahiptir.

Kredi notunu etkileyen ikinci bir durum ise hali hazırda bulunan borçlardır. Borç bakiyesi ve limit tutarları kredi notu hesaplanırken hesaplama işlemine dahil edilmektedir. Bu durum kredi notunun hesaplanmasında %35 bir etkiye sahiptir.

Kredi notunu etkileyen üçüncü durum ise yakın tarihte çekilen kredilerdir. Çünkü bu durumda düzenli ya da düzensiz herhangi bir ödeme planı olmadığı için risk taşıdığından kredi notunu etkilemektedir. Bu durum kredi notunun hesaplanmasında %11 bir etkiye sahiptir.

Kredi notunu etkileyen dördüncü ve son durum ise kredi kullanım sıklığıdır. Daha önce hiç kredi kullanmayan ile kredi kullanarak düzenli ödeme geçmişi olan vatandaş arasında kredi notunda farklılıklar olabilir. Bu durum kredi notunun hesaplanmasında %10 bir etkiye sahiptir.

Ayrıca tüm bu sayılan duruların dışında farklı etkenlerde bulunmaktadır. Bu etkenler kredi notunun hesaplanmasında %9 bir etkiye sahiptir.

Findeks kredi notunuz ile ilgili merak ettiğiniz farklı bir konu olması halinde findeks.com sitesini ziyaret edebileceğiniz gibi findeks çağrı merkezi olan 444 4 552 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.