Emlak vergisi ne zaman 2020? Nasıl ödenir?

EMLAK VERGİSİ NE ZAMAN 2020?

Emlak vergisi iki taksit şeklinde ödenebiliyor. İlk taksiti mayıs ayında ödenecek. Emlak vergisi ikinci taksit ödemeleri ise kasım ayında yapılıyor. Bu aylarda ödeme yapılmazsa her ay yüzde 1.6 oranında bir gecikme zammının uygulandığını hatırlatmak isteriz.

2020 EMLAK VERGİSİ NASIL VE NEREDEN SORGULANIR?

Emlak vergisi borcunuzun olup olmadığını belediyelerden, internet üzerinden e-Devlet aracılığıveya Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) sunduğu İnternet Vergi Dairesi üzerinden öğrenebilirsiniz.

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

Öncelikle ödeme belediyelerden alınan beyanname doldurulur. Beyanname için meskenin bulunduğu adres ile mükellefin ikamet adresi ve vergi numarası bildirilmelidir. Vergi ödemeleri, taşınmazın bağlı olduğu belediyelere ya da havale ile belediyelerin banka hesaplarına yapılabilir.

EMLAK VERGİSİ E-DEVLETTE ÖDEME

Emlak vergisini e-devlet üzerinden, internetten yapmak mümkündür. E-devlet sistemi üzerinden giriş yaparak emlak vergisi ödeme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Emlak vergisi ödemesini e-Devlet üzerinden (https://www.turkiye.gov.tr/gib-vergi-borcu-sorgu) linkine tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz.

Bazı bankalar üzerinden de emlak vergisi ödemesi yapılabiliyor. Anlaşmalı olan bankaların internet şubelerinden işleminizi yaparak 2020 emlak vergisini ödeyebilirsiniz.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.