Elma sirkesi ile kilo verilir mi?

ELMA SİRKESİ YARDIMI İLE KİLO VERMEK

Birçok insan elma sirkesi yardımı ile kilo vermenin mümkün olup olmadığını bilmek ister. Bu sorunun cevabı tek kelimeyle; “Evet..!”
Elma sirkesi yüzyıllar öncesine dayanan birçok kültürler arasında bir tıbbi tonik olarak kullanılmıştır. Deneklerle kullanılan çalışmalar göstermiş ki, elma sirkesi ağırlığı azaltmaya yardımcı olur, aynı zamanda vücutta yağ ve serum trigliserid düzeylerini düşürür.

Bu konu ile ilgili bir çalışma yapıldı. 144 yetişkin Japon üç gruba ayrıldı. İlk grup günlük bir çorba kaşığı, ikinci grup iki çorba kaşığı elma sirkesi tüketti.
Üçüncü grup ise motivasyon kazanmak amacıyla günlük plasebo aldı.(Vücuda ağız, burun ya da enjeksiyon yolu ile verilen bir ilaç)

Tedavi 12 haftalık bir süre içinde gerçekleşti. Katılımcıların rutin günlük diyet ya da egzersizleri hakkında başka bir şey değişmedi. Sonuçlar çarpıcıydı.
Bir çorba kaşığı elma sirkesi tüketen grup üyeleri, vücut yağında 0,7 düşüş yaşadı ve trigliserid düzeyleri %26 düştü.

İki kaşık elma sirkesi tüketen grup ise daha da etkileyici sonuçlar elde etti. Trigliserid düzeyinin aynı oranda (%26) düşüşüne ek olarak, bu katılımcıların vücut yağ
oranı ortalama 0,9 düşüş kaybetti. Sadece plasebo alan grupta ise hiç bir zayıflama meydana gelmedi. Aslında bu katılımcılar kilo bile aldı.

Bu Nasıl Olur?

Yine bu konuda bazı tartışmalar devam etmekte. En az birkaç çalışmada araştırmacılar, asetik asit (elma sirkesini) ana madde gösterdiler. Buna göre elma sirkesi kan şekerini düzenler, tokluk hissi verir ve kilo vermede yardımcı olur.

Kilo Vermek İçin Elma Sirkesi Tek Başına Faydalı Olur mu?

Elma sirkesi kilo kaybı için yardımcı olabilir, ama bu bizim yürüyüş ya da egzersiz yapmamamız gerektiği anlamına gelmez. Düzenli egzersiz, uygun hidrasyon, yeterli uyku, dengeli beslenme kilo kaybı için önemli faktörlerdir.

Elma Sirkesinin Faydaları

  • Elma sirkesi yalnızca kilo vermede faydalı değildir. Tam bir şifa kaynağı olup, hastalıklara karşı savaş açmaktadır.
  • Kalp rahatsızlığı riskini azaltır, kansere karşı vücudun direncini arttırır.
  • Migren, reflü ve egzamaya iyi gelir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Sindirim sistemini düzenler.
  • Tansiyonu düşürür.
  • Aynı zamanda cilt temizliğinde doğal bir tonik görevi görür.
  • Sivilcelerin oluşumunu engeller, cildi güzelleştirir.
  • Saç bakımınız içinde doğal bir yöntemdir.
  • Genel ev temizliğinde ve sebze meyvelerin mikroplardan arınması içinde elma sirkesini kullanabilirsiniz.

NELER ÖĞRENDİK?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.