Elektrikli Araçlar Hangileridir? Niçin Kullanılır?

Elektrikli Araçlar

  • Evimizde ,okulumuzda ve işyerimizde gördüğümüz araç – gereçlerin büyük bir çoğunluğu elektrik ile çalışır.
  • Elektriği aydınlatma , ısınma , soğutma , ulaşım ve haberleşme gibi amaçlarla kullanırız.
  • Elektrik görülen bir enerji türü değildir. Elektriğin varlığını çalıştırdığı araçları gözlemleyerek anlayabiliriz.
  • Elektriğin hayatımızdaki yeri gerçekten çok büyüktür. Bu sebeple elektriği tasarruflu kullanmalıyız. Elektrik tükenebilen bir kaynaktır,bunu unutmamalıyız.
  • Elektrik kendiliğinden oluşmaz , onun da bir kaynağı vardır.

Elektrikle çalışan araç – gereçler;

  • Hayatımızı kolaylaştırır.
  • Zaman yönünden tasarruf sağlar.

Şimdi bu elektrikli araç gereçleri daha yakından tanıyalım:

Isınma Amacıyla Kullanılan Araç Gereçler

Evlerimizde veya iş yerlerimizde ısınma amacıyla elektrikli soba , elektrikli radyatör ,kombi ve klimayı tercih ederiz. Klimalar ise ısıtma ve soğutma amaçlı kullanım için üretilir. Bu araçları okul, hastane ve iş yerleri gibi mekânlarda daha çok tercih ederiz.

Aydınlatma Amacıyla Kullanılan Araç Gereçler

LED ampul, el feneri ,sokak lambası , masa lambası ve gece lambası aydınlatma amacıyla kullandığımız araçlardandır. El feneri yanımızda taşıyabileceğimiz bir çeşit lambadır. El fenerini birçok yerde aydınlatma amacıyla kullanabiliriz. Diğer yanda elektrikli aydınlatma araçlarını evimizin dışında da sıklıkla görürüz. Sokak lambaları, kentin yollarını aydınlatır. Mağaza vitrinleri, reklam panoları elektrikle aydınlatılır.

Ev Araç Gereçleri

Evimizde elektrikle çalışan birçok araç gereç görebiliriz. Bu araç gereçler iş yapmayı kolaylaştırır. Örneğin saç kurutma makinesinin verdiği ısı, saçlarımızın kısa sürede kurumasını sağlar. Ütünün sağladığı ısı ile giysilerimizin kırışıklığını gideririz. Elektrikli şofben ve su ısıtıcısı ile sıcak su elde ederiz. Çamaşır makinesi ile çamaşırlarımızı, bulaşık makinesi ile bulaşıklarımızı kolayca yıkarız. Elektrik süpürgesini de evlerimizin temizliğinde kullanırız.Buzdolabı ve derin dondurucularda yiyecek ve içecekler bozulmadan uzun süre korunabilir. Elektrikli fırınlarda yemek ve çeşitli hamur işleri pişirilir.

NELER ÖĞRENDİK?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.