Eğlence hizmetleri alanı iş olanakları

Eğlence hizmetleri, sahne, spor ve oyun aktiviteleri, genel kültür, estetik ve planlama, çocuk organizasyonları, çocuk aktiviteleri ve etkinlik planlaması ile ilgili yeterlikleri kazandırmayayönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eğlence hizmetleri, turizm sektöründe önemli bir yer tutmaktadır. Havai fişek organizasyonları, müzik ve sanat etkinlikleri, dekor atölyeleri, kostüm atölyeleri, ses-ışık donanımları, animasyon organizasyon şirketleri, insan kaynakları şirketleri, seyahat acenteleri, festival ve benzeri özel organizasyonlar, yiyecek içecek sektörü, spor malzemeleri, animasyon malzemeleri, gösteri organizasyonları, temalı parklar ve temalı organizasyonlar gibi paralel hizmetler de düşünüldüğünde eğlence hizmetleri alanında geniş boyutlu dolaylı istihdam yaratıldığı da bir gerçektir.

Alanın Altında Yer Alan Dallar

  • Animatörlük,
  • Çocuk Animatörlüğü dallarında eğitim

Eğitim ve Kariyer İmkânları

Meslek lisesinden sonra “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”nda başarılı olanlar lisans programlarına ya da meslek yüksekokullarının ilgili bölümlerine devam edebilirler. Sınavsız yerleşebilecekleri ön lisans programları da mevcuttur.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.