E-devletten Ücretsiz Findeks Raporu Nasıl Alınır?

Banka ve kredi işlemleri ile sürekli uğraşan vatandaşların en çok merak ettiğini konulardan birisi de kredi notunu nasıl öğrenecekleridir. Bu yazıda okuyucularımızla Vakıf Bankası, Halk Bankası, Garanti Bankası vb. diğer bankalarda kredi notunu e-devlet üzerinden sorgulayarak nasıl öğrenebileceğiniz hakkında bilgilere yer verilecektir.

Daha önce findeks sitesi üzerinden ya da kullanılan banka aracılığıyla vatandaşlar findeks raporu bilgisine ulaşabilmekteydi.  Fakat artık günümüzde e-devlet sitesi üzerinden Türkiye Bankalar Birliği iş birliği sayesinde Risk Merkezi Raporu Başvurusu işlemi yaparak kolayca kredi limit borç bilgilerinin yanı sıra çek bilgilerini de görebilirsiniz.

Bu hizmet sayesinde raporunuzda kredi notu hakkınızda ki bilgiyi de edinebilirsiniz. Normalde bankalar üzerinden de alınabilen findeks raporunda vatandaşlar belirli bir ücret ödemek zorunda kalıyordu. Fakat e-devlet sitesi sayesinde ayda sadece bir kereye mahsus ücretsiz findeks rapor başvurusunda bulunarak kredi notunuzu öğrenebilirsiniz. Bu başvurusu sonucu neticesinde görüntülemiş olduğunuz raporda kredi limitleriniz, kredi kartı limitleriniz, borç bilgileriniz ve faiz komisyon bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Ayrıca bankalar tarafından yapılmış olan negatif bir bildirim varsa yine bu rapor üzerinde görüntüleyebilirsiniz.

Findeks Raporunu Ücretsiz Nasıl Alırım?

 Findeks raporunu ücretsiz alabilmeniz için öncelikle e-devlet sitesinde oturum açmanız gerekmektedir. Sonrasında ise https://www.turkiye.gov.tr/turkiye-bankalar-birligi-risk-merkezi-raporu-basvurusu URL adresine giderek buradan başvuru yapabilirsiniz. Başvuru sonrasında cep telefonunuza içerisinde şifrenin olduğu bir mesaj gelecektir. E-devlet sitesinde başvuru bilgileri sekmesine tıklayarak raporu görüntüleyin. Rapor açılırken SMS ile tarafınıza gönderilen şifreyi girdiğiniz de findeks raporunuza ücretsiz olarak ulaşabileceksiniz.

Oldukça kullanışlı olan bu hizmet sayesinde vatandaşlar artık kolayca findeks raporunu ücretsiz olarak görüntüleyebilmektedir.

Farklı Yöntemlerle Findeks Kredi Raporunu Öğrenmek

 E-devlet sitesi dışında farklı yöntemlerle findeks kredi notunu öğrenmek pek mümkün olmamaktadır. Zaten findeks kredi notunuzu sadece bankanız, gsm operatörleri, findeks kuruluşu üzerinden öğrenmeniz mümkündür. Findeks kredi notu sorgulama işlemleri için buralardan yapılan sorgulamalarda işlem ücreti tahsil edilmektedir. Bu ücret değişkenlik gösterebilmektedir. Bu nedenle bilgi almak için kullanılabilecek tek yer e-devlet sitesinin kendisidir. Findeks kredi notunu sizlerde sorgulayarak öğrenmek istiyorsanız ücretli yöntemlerden ziyada yazımız içeriğinde bahsedilen ücretsiz findeks kredi notu öğrenme yöntemini kullanabilirsiniz.

Findeks kredi notunu öğrenme aşamasında sorun yaşadığınız takdirde bankanız ile ya da findeks çağrı merkezine ait olan 444 4 552 numaralı telefondan bilgi alabilirsiniz.

NELER ÖĞRENDİK?

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.