Bebeklerde pişik nasıl geçer?

BEBEKLERDE PİŞİK NASIL GEÇER?

Pişik: Bez bölgesindeki kırmızı, ağrılı ve iltihaplı görünen cildin iltihabıdır. Bez döküntülerine, bebeğin cildini tahriş eden idrar veya kaka gibi birçok şey neden olur. Bebek bezini sık sık değiştirilmesi ve kuru ve temiz tutulması çok önemlidir. Bebeklerin huzursuz olmalarında pişik olmalarının etkisi büyüktür. Bu tarz bir problem ile karşılaşan annelerinde aklına ilk olarak bebeklerde pişik nasıl geçer? Sorusu olacaktır. Bebeklerin ciltleri çok hassas olduğundan dolayı kullanılacak her türlü pişik giderici madeninde özenle seçilmesi gerekir.  Pişik gidermek için seçilecek olan yolun doğal bir yöntem olması da annelerin öncelikleri arasında yer almaktadır.

Pişiklerin geçmesi için önerilebilecek yöntemler

Bebeğin bezinin değiştirilmesi esnasında yeni bezin hemen takılmasını erteleyip yaklaşık olarak 20 dakikaya kadar havalanmasını sağlamak büyük fayda sağlayacaktır.  Bebeklerin pişiklerinin oluşmasında kullanılan bezlerin sıkı bir şekilde bebeği sarması bir sebep olarak görülebilir. Bu sebepten dolayı bebeğin yaşından çok sahip olduğu kilo ve boya göre bez seçimin yapılmasına özen gösterilmelidir.

-Ev ortamında yapılabilecek kremlerden bir öneri;

Kullanılacak olan malzemeler listesi

  • Kimyasal içeriği olmayan zeytinyağı
  • Bir su bardağının dörtte biri kadar bal mumu
  • İçeriğin boşaltılacağı bir adet kavanoz

-Malzemelerin kreme dönüşmesi için yapılması gerekenler

Alınmış olan bal mumu öncelikle küçük parçalar halinde getirilir. Ardından bir tencerenin içine zeytinyağı ilave edilir. Karşımın en ideal şekilde gerçekleşebilmesi için kısık ateşte ısıtılır. Elde edilen karışım daha sıcakken tencereden alınarak bir kavanoza eklenir. Kavanoza ilave edilirken bir süzeğin kullanılması da gereklilikler arasındadır. Bu tarif sayesinde herhangi bir kimyasal içeriği olmayan ve gönül rahatlığı ile kullanılabilecek bir pişik kremi elde edilmiş olunur.

-Pişiğin oluşma sebepleri

Pişiğin neden oluştuğunu anlayan ebeveynler alabilecekleri pişiğin bir daha oluşmaması içinde daha uygun bir önlem alarak konu hakkında bilinçlenebilirler.

-Bebeğin altının temiz ve kuru olması

Bebeğin altının temiz olması pişiğin oluşmamasındaki en önemli faktördür.

-Bebeklerin yıkanmasında kullanılan sabunlar

Sabunların sert olması ve kimyasal madde içermesi hassas yapıdaki bir deriye sahip olan bebeklerin pişik gibi bir sorunla karşılaşması olağan bir durumdur.

-Sadece bebekten değil anneden kaynaklı sebepler

Annenin herhangi bir hastalığından dolayı kullanmakta olduğu ilaçlar listesinde antibiyotik var ise bu antibiyotik süt yolu ile bebeğe geçerek bebekteki yapıya da etki edebilmektedir. Bu sebepten dolayı antibiyotik kullanımı da bebekte pişik oluşma sebepleri arasında yer almaktadır. Bebeklerde pişik nasıl geçer sorusu kadar neden meydana geldiği de önemli bir husustur.

-Bebeklerde pişiğin oluşmasına neden olan yiyecekler

Pişik bir tür alerji çeşididir. Bu sebepten dolayı bebeğin alerjinin olduğu içeceklerin bebeğe verilmesi ya da anneden bebeğe geçmesi pişik oluşmasındaki nedenler arasında yer almaktadır.

  • Bu içecekler arasında
  • Süt
  • Domates
  • Ceviz

Fındık gibi besinler yer almaktadır. Genel olarak annenin tükettiği ve bebeğin alerjisini en çok tetikleyen gıdalar arasında bunlar bulunmaktadır.

Pişiğin oluşmasına dolaylı olarak etkisi olan faktörler

Mantar enfeksiyonları gebelikle bebeklerin olması gerektiği kadar temiz bir şekilde bakılmadığında ya da bebeğin yeteri kadar hava almadığı durumlarda ortaya çıkan ve pişiğin dolaylı olarak oluşmasına neden olan bir etken faktör olmaktadır.

Uyarı! Söz konusu önerileri uygulamadan mutlaka doktorunuza veya eczacınıza danışın.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.