Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir? İşte Tavsiyeler

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ

Çocukluktan itibaren annelerimizin yemek yedirme ısrarını ve yemek yemiyorsun hep hasta oluyorsun sitemini işitmeyen çok nadirdir. Zaten o kısımda ilerde obezite ile mücadele etmek zorunda kalıyor.

Annelerimizin bu ısrarı aslında çok makul bir nedene dayanıyor, bağışıklık sistemi. Vücudumuzun hastalıklara karşı direnç oluşturması ile yediğimiz besinlerin doğrudan bir ilişkisi mevcut. Sebze ve meyve tüketen çocukların daha az hasta olduğu bilinen bir gerçek. Kahvaltı
da süt, peynir, yumurta tüketen çocukların daha dirençli, çikolata ya da geçiştirici besinlere yönelen çocukların ise dirençsiz olduğu hepimizin malumudur.

guclu_bagisiklik_

Bebeklikten itibaren Sağlık Bakanlığı kontrolünde uygulanan aşı politikası ise, çocuklardaki bağışıklık sistemi için önemli bir altyapı. Ancak mikropların zaman içerisinde başkalaşım geçirerek, bilinen tedavilere karşı direnç oluşturduğu da bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor.

Sağlıklı bir hayat ve sağlıklı bireyler için doğal ve organik gıda tüketimi çok önemli. Fes but kültürü ise bağışıklık sistemini tehdit eden büyük bir problemdir. Çocuklarımıza bu noktada yol göstermeli ve sağlıklı beslenmede onlara güzel örnek olmalıyız. Özellikle sebze ve meyveleri iklimsel özelliklerine göre tüketmek çok önemli. Domatesi kışın, portakalı yazın, pırasayı yazın, patlıcanı kışın tüketmek yerine yaz sebzesini yazın kış sebzesini kışın tüketmek bağışıklık sistemi için çok önemlidir. Çünkü kışın vücudumuzun C vitamini ihtiyacı fazladır, mandalina ve portakal ise C vitamini noktasında zengin meyvelerdir. Kışın ortasında karpuz tüketmenin yerine yaz ayında karpuz tüketilmelidir. Yaz ayında aşırı sıcak olduğundan karpuz kavun gibi su bakımından zengin meyveler vücut için gereklidir. Zira yaz mevsiminde vücut aşırı su kaybetmekte ve direnci azalmaktadır.

Her evde kışa girerken tatlı telaşlar olur. Konserveler, kurutmalar, turşu yapımları, ezmeler… Elbette bu tür gıdalarda gereklidir. Çünkü doğallıkları muhafaza edilmekte ve vitamin değerleri korunmaktadır. Örneğin, ev turşusu kışın harika bir vitamin deposudur.

Bağışıklık sistemi için doping etkisi yapan harika iki tavsiyede bulunmak istiyorum. Çocuklarda ve yetişkinlerde etkisi kanıtlanmıştır. Bal kürü. Organik balın ne kadar şifalı bir vitamin deposu olduğunu bilmeyen yoktur. Hakiki balın içine, arı poleni, arı sütü ve doğadaki en güçlü protein olan propolis karışımıyla elde edilen bal kürü, çok güçlü koruyucu özelliğe sahiptir. Önemli bir ayrıntıyı da verelim, bu karışıma sakın metal kaşık bıçak temas ettirmeyin yoksa özelliğini yitirecektir. Sabah ve akşam çocuklarınıza 1 tatlı kaşığı bal kürü verin ve vücut dirençlerinin nasıl arttığını gözlemleyin. Tabi bu küre başlamadan evvel, kullanacak kişinin arı ürünlerine alerjisi olup olmadığının tespitini yaptırın aksi halde kaş yapalım derken göze zarar vermeyelim.

Diğer tavsiyemiz ise 9 üniversitenin incelediği ve bağışıklığı güçlendirdiği raporunu verdiği keçiboynuzu özü. Üstüne basarak belirtelim, keçiboynuzu pekmezi ile keçiboynuzu özü farklı gıdalardır. Günde 2 tatlı kaşığı tüketin ve faydalarını görün. Sağlıklı günler.

Yorum yapın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.